„Рок опера“ на „Бир фесту“

Спектакл „Рок опера“ биће одржан 17. августа на Београдском „Бир фесту“. На репертоару ће бити хитови култних бендова, попут „Лед цепелина“, „Дип парпла“, „Квина“...

Након извођења у Центру „Сава“ испраћеног овацијама публике, на главној бини на Ушћу наћи се 120 извођача новосадског Биг Бенда, хора и оркестра Опере Српског народног позоришта, који ће са еминентним солистима, предвођеним диригентом и аутором музичких аранжмана Федором Вртачником, изводити антологијске музичке хитове светских рок звезда.

На репертоару ће бити хитови бендова „Лед цепелин“, „Дип парпл“, „Квин“, „Битлс“, „Пинк флојд“, „ Дорс“, Тине Тарнер и многих других.

С обзиром да је у питању спој позоришта и рокенрола, једна од учесница овог спектакла је и глумица Јелена Гавриловић.

„'Бир фест' мени посебно значи, јер сам имала част да 2014. године будем прво промо лице фестивала и то је за мене било дивно искуство. Заиста је велика привилегија представљати и стварати један од највећих фестивала у овом делу света, а сада имам прилику и да наступим на главној бини и поново будем део овог јединственог догађаја“, изјавила је Гавриловићева.

Организатори фестивала, који ће трајати од 14. до 18. августа, обећавају још пуно великих музичких звезда из земље, региона и света.

„Поносни смо што смо већ седамнаест година део туристичке понуде Београда и један од фестивала по коме су наш град и Србија препознатљиви у свету. Посебно нам је драго што ће фестивал, који је пред нама почети посебним спектаклом, пред око 100.000 посетилаца, који ће уживати у аудио-визуелним и сценским ефектима, захваљујући продукцији која је на светском нивоу", рекао је Александар Срдић из „Београдске културне мреже“.

И ове године музички програм ће се одвијати на више бина, а велика пажња биће посвећена и осмишљавању додатних садржаја и забаве за посетиоце свих генерација.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 07. феб 2019, 01:17)
anonymous [нерегистровани]

JEDVA CEKAM

IMA DA BUDE ZESTOKO LETO OVE GODINE