„Јураја хип“ у Центру „Сава“ – свирка пуна страсти

Легендарни рок бенд „Јураја хип“, свирао је синоћ у Центру „Сава“, у оквиру европске турнеје, на којој су концертно промовисали најновији албум "Living the Dream". Београдску публику загрејали су и старим хитовима...

Британски хард-рокери наступили су у Београду пред више од 2.000 заљубљеника. Моћни ветерани, предвођени једним од оснивача, гитаристом Миком Боксом и расположеним певачем Бернијем Шоом, показали су да, и после скоро 50 година постојања бенда, звуче свеже и бескомпромисно, па је стоминутна рокенрол грмљавина многима пролетела. 

У уводној фази концерта акценат је био на новом издању Living the Dream, почев од песме заразног рефрена Grazed by Heaven која отвара и албум. Return to Fantasy представљала је, заправо, повратак у 1975. годину.

„Хвала што сте дошли. Имамо нови албум. Свираћемо нешто са тог издања, као и класике из седамдесетих и осамдесетих. Биће за сваког по нешто“, најавио је Шо пред насловну песму са актуелног албума. Све снажнији аплаузи су одјекивали после Take Away My Soul, Knockin' at My Door, нежне Waters Flowin... 

Чувена песма Gipsy је представљала увод у фуриозну завршницу званичног дела концерта, а већ је сама најава нумере изазвала праву еуфорију.

Врхунско инструментално умеће чланови бенда су можда најбоље презентовали у вишеминутној мајсторији Look at Yourself која је обожаваоце оставила без даха и дигла на ноге. Фантастичан је то био увод за један од заштитних знакова бенда July Morning и, од свих великих хитова највећи – Lady in Black.

Микрофон је окренут ка публици која је хорски певала и, убрзо, громогласним овацијама, позвала бенд на бис. 

Ритам бубњева и аплауза стопили су се у моћан увод за још један класик, Sunrise, и онда је било јасно да се за сам крај чува „химна“ – Easy Livin.

Припадници разних генерација који су деценијама одрастали уз „Јурају“ одушевљени су напустили дворану, уз јединствен утисак да су уживали у прворазредном рок спектаклу вечитих мајстора. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво