Плануло прво издање ЦД-а „Јутро ће променити све“, друго издање у марту

Уз наступ домаћих извођача представљен је компакт диск у издању ПГП РТС-а, са музиком из серије „Јутро ће променити све“, редитеља Горана Станковића и Владимира Тагића. Прво издање је распродато, а друго, под називом „Јутро је променило све“, биће објављено у марту.

ПГП РТС у децембру је објавио ЦД са музиком из серије Јутро ће променити све. Иако аутори нису имали у плану издавање ЦД-а када су радили серију, музика се сама изборила за то.

Издање, које је објављено крајем прошле године и у међувремену распродато, чини 20 песама домаћих и регионалних бендова, насталих крајем прошлог века, оних који чине данашњу музичку сцену, као и нумере композитора и музичког уредника серије Јање Лончар.

Жанровској разноликости доприноси музика новог таласа, панк, поп, рок, блуз и електронска музика.

Јања Лончар каже да ју је инсирисала, пре свега, младост: „Трудила сам се да та музика коју компонујем и бирам, пре свега, буде атмосферична, да она не подцртава саме догађаје или осећања, да она некако продубљује причу“.

„Серија је била јако добро примљена као рефлекс те серије апсолутно је и ова амузика прошла и показало се да и алтернатива, такозвана алтернатива, алтернативни приступ музици има своје место“, истакао је Владимир Граић директор ПГП РТС-а.

„Медијски нема пуно простора да се ти бендови чују тако да јесерија Јутро ће променити све и Јања Лончар, која је изабрала музику, стварно учинила доста за целу нашу сцену, за млађе музичаре у смислу тога да сад нека нова публика може први пут да чује песме које су одличне“, сматра музичарка Сана Гарић.

Друго издање, под називом Јутро је променило све, биће објављено у марту ове године.

број коментара 0 пошаљи коментар