„Јураја хип“ сутра у Центру „Сава“

Британски хард рок бенд „Јураја хип“ одржаће сутра концерт у београдском Центру „Сава“, у оквиру европске турнеје поводом новог албума "Living the Dream".

Гитариста Мик Бокс најављује да ће бенд у Београду, осим нових нумера са албума Living the Dream, свирати старе хитове као што су Gipsy, Еаsy Livin, July Мorning, Lady in Black.

„Узбуђени смо што долазимо да вам приредимо свирку са пуно страсти. Биће доста ствари, сјајна сет листа са пресеком наше каријере од првог до последњег албума Living the Dream, који кида! Ми и даље сањамо свој сан! Видимо се!“, поручује Бокс, суоснивач бенда насталог 1970. године у Лондону.

Група је исте године поставила базу хард рока деби албумом Very 'еаvy... Very 'umble, а уз генерацијске исписнике „Лед цепелин“, „Блек сабат“ и „Дип парпл“, допринела каснијем успостављању јединственог британског облика хеви метала.

У првој фази рада, коју су поред Бокса обележили и харизматични певач Дејвид Бајрон (1947-1985) и клавијатуриста и аутор Кен Хенсли, „Јураја хип“ су објавили албуме Demons and Wizards (1972), The Мagician's Birthday (1972), Sweet Freedom (1973)...

Након бројних персоналних промена, у бенд од средине осамдесетих долазе клавијатуриста Фил Ланзон и певач Берни Шо, уз које се постепено „Јураја хип“ претвара у моћну рокенрол машину која непрекидно крстари светом.

И у 21. веку моћни „Јураја хип“ наставља да показује своју креативну снагу низом узбудљивих албума – Wake the Sleeper (2008), In to the Wild (2011), Outsider (2014), закључно са новим Living the Dream, са ког су издвојени одлично примљени синглови Таке Аwаy Мy Soul, Grazed by Heaven и Knocking at My Door.

„Наш 25. албум доноси нову снагу и нове мелодије нашим живим наступима. Сигуран сам да ће се обожаваоцима свидети сирова снага и традиционална музичка обележја 'Јураја хипа' који су учинили да бенд траје оволико дуго“, каже Берни Шо.

Улазнице за београдски концерт „Јураја хипа“ коштају 1.600. 1.900, 2.300, 2.800 и 3.200 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво