„Африка“ популарне групе „Тото“ вратила се кући

Песма „Африка“ америчке рок групе „Тото“ вратила се својој афричкој кући захваљујући звучној инсталацији постављеној у пустињи Намиб. Њу је поставио намбијско-немачки уметник са жељом да се популарна мелодија на том месту заувек чује.

На неоткривеној локацији у пустињи Намиб дугој 1.200 миља, намбијско-немачки уметник Макс Сидентоф поставио је звучну инсталацију под називом „Заувек Тото“.

Уметник је користио соларне батерије за напајање целе инсталације, која се састоји од постоља на којим се налази шест звучника прикључених на један МП-3 плејер на којем се налази песма Африка.

Пустиња на западној обали јужне Африке стара је око 55 милиона година, што је чини најстаријом пустињом на свету и „савршеним местом“ за постављањем инсталције како је 27-годишњи Сидентоф рекао за Си-Ен-Ен.

Додао је да се нада да ће се песма у пустињи чути и наредних 55 милиона година.

Песма је поп-култни феномен још од њеног објављивања 1982. године, а на Јутјубу има више од 440 милиона прегледа.

Због тога је овај уметник желео да ода почаст, како истиче, најпопуларнијој песми у последње четири деценије. Додаје да ће се соларне батерије побринути да се песма одзвања пустињом заувек.

Сидентоф је рекао и да неће открити локацију где се инсталација са песмом налази, јер како наводи, само највећи обожаваоци ове популарне рок групе могу је наћи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво