„Атеист реп“ обележава јубилеј на „Егзиту“

Чувени новосадски панк-рок бенд „Атеист реп“ у 2019. години обележава 30 година непрекидног постојања и стваралаштва. Тим поводом ће на „Адико фјужн“ бини „Егзит“ фестивала одржати ексклузиван концерт на којем ће им се придружити и Владимир Козбашић Пећинко, један од двојице оснивача бенда.

Атеисти су основани 1989. године у Новом Саду, а популарност стичу већ после деби албума Маори и Црног Гонзалеса, издатог 1993. године, на коме се налази култна нумера Варбург лимузина.

Владмир Козбашић Пећинко ће се остатку екипе придружити у извођењу песама са прва три албума на којима је певао, и у чијем је стварању учествовао као текстописац. Биће то, између осталог, и незванична химна бенда Атеист реп 2 и Др Поп, Грил 13, Пећинко, Три јутра земље и бројне друге.

Пећинко ће се на специјалном концерту који „Атеисти“ припремају за „Егзит“, придружити сталној постави бенда коју данас чине: Владимир Радусиновић Радуле, Александар Попов др Поп, Александар Милованов Ацке, као и Зоран Лекић Леки.

Невероватних 30 година постојања бенда, које су обележили саркастични текстови, енергични наступи по региону и у Европи, бескопромисна музичка естетика и критички однос према власти, „Атеист реп“ дочекује са укупно шест студијских албума, једним концертним и једним издањем највећих хитова.

Нови албум, урађен у сарадњи са немачким саставом "Defenders of the Universe", биће објављен током ове, јубиларне, 2019. године.

Годинама уназад „Атеисти“ су један од концертно најактивнијих музичких састава у региону, а у последњих неколико година одржали су и неколико успешних европских турнеја.

Током каријере, бину су делили са бендовима као што су "NOFX", "Bad Religion", "Buzzcocks", "Die Toten Hosen", "NoMeansNo", "PTTB", "Cock Sparrer", "The Exploited", али и са "Green Day", "Arcade Fire", "Mando Diao", "Arctic Monkeys" и бројним другим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво