Поклањамо карте за дочек 7527. у Новом Саду

Да је култура начин живота и да се богатство различитости одувек неговало у Новом Саду, биће потврђено и овог 13. јануара када ће Новосађани и сви гости овог града током манифестације „Дочек 7527.“ имати прилику да уживају у разноврсном програму и многобројним концертима, на више од 40 локација – исте вечери!

Нови Сад ће, током једне вечери, угостити европска имена разноликих музичких праваца и познате домаће уметнике, те ће тако 13. јануара класична и духовна музика, рок, електронска, поп, панк, реге, хип-хоп и „ворлд мјузик“ употпунити прославу другог „Дочека“ у граду и оправдати епитет јединственог концепта по ком је Нови Сад препознатљив.

Будућа Европска престоница културе представиће највеће виртуозе виолине данашњице. Роман Симовић, концерт-мајстор Лондонске филхармоније наступиће у Синагоги, док ће чувени Роби Лакатош у Српском народном позоришту представити најзначајније импровизације у којима комбинује џез, класичну музику и мађарску ромску музику.

Новосађани и гости Новог Сада имаће прилику да уживају у препознатљивом звуку који спаја традиционално и модерно, али и у савршеној изведби музичара Сање Илића и групе „Балканика“ који ће наступити у Позоришту младих.

На репертоару „Дочека 7527.“ је и наступ диве моћног гласа – Лене Ковачевић, миљенице домаће публике која ће приредити концерт у сали НИС-а.

Прави музички специјалитет за љубитеље хард-рок и панк-рок ритмова биће наступ „Атомског склоништа“ у Мађарском културном центру „Петефи Шандор“, као и програм који ће бити одржан на новосадском „Спенсу“ уз култне домаће бендове „Партибрејкерсе“ и „Ритам нереда“. Њима ће се у малој сали Спенса придружити и "Planet of Zeus", један од водећих бендова у Грчкој.

Поред тога, такође на „Спенсу“, у западном холу, својеврсни  кабаре, „Кабаре Бре“, извешће циркуски уметници из Новог Сада.

У најстаријем националном театру пред најмлађима ће премијерно бити изведена опера за децу „Баш челик“, по мотивима једне од најпознатијих српских бајки, у извођењу трупе „Високо Ц“. Њима ће се на сцени, као специјална гошћа, прикључити  и позната новосадска глумица Јована Балашевић.

Сана Гарић, талентована уметница сугестивног женског вокала и „Битипатиби“ понеће публику која посети ова два концерта у Културном центру Новог Сада на посебно музичко путовање.

Велика сала Новосадског позоришта биће резервисана за Ђорђа Миљеновића (Скај Виклера), Шамрок бар угостиће "Nemesis" – женски дед-метал бенд, док ће ове године, електронску експерименталну музику представити "Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx" који ће наступити у Матици српској.

Новосадска публика „вратиће се коренима" на "Back to the roots" забави у Хали 4 Новосадског сајма где ће наступити велике светске тренс звезде: "Etnica & Pleiadians" (Италија, Шпанија), "E- mantra" (Румунија) i „Ди-џеј Адепт“ из Русије.

Новим Садом пронеће се и реге ритам јер ће чувени „Дел Арно Бенд“ наступити такође у склопу „Дочека 7527.“ у Студију М. Истим поводом, публици ће најлепше жеље пожелети и један од најбољих београдских бендова, „Земља грува“ који ће наступити у културној станици „Свилара“.

Препознатљиве војвођанске хитове Банета Крстића и „Гаравог сокака“ слушаћемо у Малој сали Српског народног позоришта.

Са Малте, право у Нови Сад долази и Ренцо Спитери међународно признати музичар, перкусиониста, композитор и продуцент, а новосадској публици представиће пројекат "Quintessence" на камерној сцени Српског народног позоришта.

Група "Vrooom" ће у Новосадском позоришту извести концерт „Еротизам“ који се бави најјавнијом табу темом у историји човечанства, док ће новосадски ансамбл „Сербоплов“ приредити јединствен доживљај свим љубитељима традиционалне музике у Културном центру Футог. Пољски џез музичар Пјотр Дамасјевич наступиће и у склопу „Дочека 7527.“ овога пута у кафеу "Absolut".

Сви обожаватељи лика и дела неприкосновене Мерилин Монро, овог 13. јануара имаће прилику да уживају у својеврсном наступу "Miss Monroe", једне од најтраженијих имитаторки диве Мерилин Монро у малој сали Позоришта младих у Новом Саду.

Енергична Сајси Ем-Си ће се овог 13. јануара фановима „обратити“ уз подршку Ди-џеј БКО у Герила бару.

Необичан спој традиционалног, балканског мелоса, веселог ритма и енергичних наступа који карактерише музику српско-хрватско-црногорског састава „Маика“, новосадска публика имаће прилику да чује 13. јануара у сали Студија М.

У Музеју Војводине, биће изведен концерт духовне хорске музике „Изнад истока и запада“ уз Хор новосадског Универзитета и Хор Саборне цркве „Свети Георгије“.

Део програма биће бесплатан и отворен за све посетиоце, док је за остале догађаје у продајној мрежи „Гигстикс“ доступан ограничен број улазница. Бесплатне карте за концерте добили су овог јутра многи гледаоци Јутарњег програма РТС-а.

Исти датум, 13. јануар 2021. године биће и термин церемоније свечаног отварања године у којој Нови Сад носи титулу Европске престонице културе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво