Спот „Мура Мура“ најављује албум Рундекове екипе

Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“ објавили су нови сингл и спот „Мура Мура“, као најаву истоименог албума са међимурским песмама, који ће се појавити почетком фебруара на ЦД-у и винилу.

Деветоминутну композицију Мура Мура прати кратки уметнички филм Арона Ковачића у коме се мелодија, песма/прича, музика и слика органски повезују у атмосферу која нас увлачи у свој свет.

„Мура није обична река. О њеним вировима се од памтивека испредају легенде и веровања. Она су присутна и у овој традиционалној песми у нашој изведби. Изворне међимурске песме су за нас, као и за многе, инспирација и веза с неком исконском музиком. Она је такође далеко од тога да буде обични радијски сингл, али ће се амбициознији радио усудити позвати своје слушаоце да зароне у њу. Композиција у трајању од девет минута, даће им довољно времена и дубине за то“, објашњавају Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“.

Дарко Рундек и његова Екипа су већ уигран тим. Срели су загребачку певачицу, трубачицу и извођача Андреју Курелец Кошавић и ставили се у службу њеног гласа и изражајности које је она, опет, ставила у службу међимурских мелодија и речи.

Није било никаквог калкулисања, кажу аутори, сви су допринели да албум буде снимљен на најједноставнији и најмузикалнији начин. Први сингл и спот је била јесенас објављена песма Долином се шетала.

„Уживајте у оном што видите и чујете“, поручују Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“.

Албум Мура Мура, који у Хрватској објављује „Менарт“, а у Србији „Лонг плеј“, Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“ представиће 5. марта у 21 час, концертом у Великој дворани Дома омладине у оквиру манифестације Дани Дарка Рундека у Београду.

Дарко Рундек ће у ДОБ-у представити своје разнолико и богато стваралаштво, као и актуелне пројекте, тако што ће, од 1. до 7. марта, одржати чак пет концерата, међусобно различитих по репертоару, поставама музичара, сценографији и простору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво