Мјузикл „Ко се боји Исидоре Данкан“ у Новом Саду

Мјузикл „Ко се боји Исидоре Данкан“ инспирисан аутобиографском књигом Исидоре Данкан „Мој живот“ у режији редитељке Гее Гојак биће изведен 13. јануара у два термина у Галерији Матице српске у Новом Саду.

Мјузикл је прилагођен свим узрастима и поред значајне уметничке вредности коју пружа, евидентна је и његова улога у популаризацији културе живљења кроз призму велике уметнице као што је била Исадора Данкан.

Гледаоце очекује право уживање, јер ће уз прелепе костиме и атрактивне кореографије имати прилике да на сцени виде више од 40 младих плесача студија Вива Данце Ацадемy, али и њихове специјне госте плесаче и певаче из Новог Сада.

Најитересантнији гости свакако ће бити студенти Академије уметности у Новом Саду који су припремили глумачке и певачке сцене под палицом професорке Агате Виткаи и професорке Дијане Козарски.

Главна улога Исадоре Данкан поверена је балерини Уни Дураковић која важи за једну од најтрофејнијих и најуспешнијих младих балерина у Србији.

Остале улоге поверене су веома искусним плесачима Анђели Јоковић која игра П. Е. Сингера, другог Исадориног мужа, Кристаин Бундинчевић који игра Е. Г. Крега који ће оживети Исадориног првог мужа, као и младој Лени Радоњић и Срни Матковић које играју Исадору Данкан у раној младости.

Једну од значајнијих улога у мјузиклу, лик Јесењина, одиграће студент глуме Академије уметности у Новом Саду, Ролан ласло.

Сценарио и режија су поверене младој успешној глумици и редитељки из Хрватске Геи Гојак, која је својевремено мастерирала глуму на Академији уметности у Новом Саду.

Кореографију у мјузиклу потписује Гордана Орешчанин која је иначе и потпредседница светске плесне организације од 2012. године и добитница је свих највиших међународних признања у модерном плесу као спорту и као уметности.

Такође, на мјузиклу ради и кореограф Александар Бошков који је припремио кореографске чинове са најстаријим плесачима у овој представи.

Укупно 94 костима само за ову представу направила је Новосађанка костимографкиња Кристина Бабић, док је за солисте врло захтевне костиме радила врло популарна костимографкиња, иначе и некадашња балерина „Вива денса“ Наташа Вранешевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво