„Јутро ће променити све“ без музике не би билo то што јесте

ТВ серија „Јутро ће променити све“ у много чему се разликује од домаћих играних серија виђених у последње време, многе границе је померила. Између осталог издвојила се и по музици која се изборила да се нађе на ЦД-у.

ПГП РТС у децембру је објавио ЦД са музиком из серије Јутро ће променити све. Иако аутори нису имали у плану издавање ЦД-а када су радили серију, музика се сама изборила за то. На диску се налази 20 нумера.

„То је био предлог људи из ПГП-а. Ми смо мислили да је то занимљиво, а они су успели да се договоре са музичарима чије нумере су у серији. Нама је било супер да то буде још један од начина да се прича заокружи и подсетимо људе на саундрек који мислим да је постао нешто по чему је серија препознатљива“, објашњава Владимир Тагић, један од аутора серије.

Поред песама које су настале пре серије, неколико нумера писано је и наменски како би обојиле Јутро.

„У питању су три композиције Јање Лончар која је била главни композитор и музичка уредница серије. Она је у великој мери помогла да све ове дивне бендове који су у серији представи нама. Захвални смо свим бендовима који су уступили своје нумере и на тај начин се некако узајамно промовисали. Серија дефинитивно не би била то што јесте да није било те музике, а ми се надамо да смо макар у некој мери успели да њима понудимо простор да их више људи чује и види“, каже редитељ Горан Станковић.

Песма којом је почињала свака епизода многима се брзо „увукла у ухо“.

Извођач сонгова у серији Данило Луковић истиче да су се његови пријатењи, познаници, па и читаве породице везали прво за веома привлачан део песме у којем нема речи.

Одабрана музика приказује Београд на начин на који то дуго није рађено. Коментаришући колико музика осликава генерацију и Београд, Данило истиче да сигурно то „качи добрим делом".

„Гађа поенту на више нивоа, али да ли осликава потпуно, нисам сигуран“, рекао је Луковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво