„Штуке“ летеле у Београду

Сарајевски бенд „Лету штуке“ у суботу увече емотивним и распеваним двоипочасовним концертом, уз госте Амиру Медуњанин, Срђана Жику Тодоровића, Бранислава Трифуновића и Масу Мора, промовисао је нови албум „Топла вода“ у испуњеној дворани „Американа“ Дома омладине Београда.

Фронтмен Дино Шаран и екипа овацијама су дочекани чим су крочили на сцену и у мирнијем ритму започели концерт уз Град без боје. Протеини и угљикохидрати су, међутим, убрзо све размрдали, а још у уводној фази концерта први талас еуфорије донело је гостовање глумца Срђана Жике Тодоровића за бубњевима у великом хиту Минимализам.

Уз жестоку ФГР Дино је сишао у публику, а романтичну Сами обожаваоци су певали из свег гласа. Као на запад, и још неке песме касније, звуком трубе је обогатио Игор Павлица, који је претходне вечери на истој бини наступио са својим „Џинксима“.

Загрмела је „Американа“ кад се на сцени појавила врсна интерпретаторка севдалинки Амира Медуњанин. Отпевала је са Дином Каранфил се на пут спрема, коју су недавно премијерно извели на њеном концерту у сарајевској „Зетри“, и подсетила да је та њихова верзија настала још 2001, али никад није објављена.

Особени сарајевски уметник Маса Мор за многе је био откровење вечери у Горилама у магли.

У финишу концерта, орило се из публике када је Сунце, оригинално снимљену са Дарком Рундеком, уз „Штуке“ сада отпевао глумац Бранислав Трифуновић.

Тресла се дворана уз Шутиш, Мјесто за двоје, Перо Папацодер, Теслу, али и уз Земља гори са новог албума.

Бенд је два пута излазио на бис, уз упечатљиву сцену за сам крај, када су се сви учесници концерта поново појавили на сцени.

То, међутим, није било све. Уследило је дружење са обожаваоцима и потписивање дискова у фоајеу Дома омладине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара