Новогодишњи оперски концерт у Комбанк дворани

Новогодишњи оперски концерт под називом „Тенор Никола Китановски и пријатељи“ биће одржан 28. децембра у Комбанк дворани у организацији оркестра „Станислав Бинички“, најављено је на конференцији за медије у Комбанк дворани.

Тенор Никола Китановски има запажену каријеру у иностранству. Наступао је у центрима који у оперском свету заузимају посебно место, значај и улогу попут – Рима, Напуља, Болоње, Ђенове, Палерма, Франкфурта, Хамбурга, Мадрида, Москве, Токија.

Осим њега на концерту у Комбанк дворани наступиће баротон Борис Трајанов, сопран Јасмина Трумбеташ Петровић, мецосопран Наташа Јовић Тривић, сопран Мирјана Матић и сопран Марија Чупорска.

Диригенти су Весна Шоуц и Милан Недељковић, а иза оркестра и оперских певача налазиће се анимације на великом видео-биму.

Китановски каже да је сам одабрао пријатеље који ће заједно са њим наступити на концерту.

„Публика ће имати прилику да чује моје пријатеље који су истовремено изузетни уметници. Радујем се том концерту јер ћемо успети да представимо оперску литературу – омиљене арије и дуете које публика увек радо слуша. Након тога шпанске стандарде, романсе у специјалним аранжманима за оперско певање и наполитанске песме“, рекао је Китановски.

Јасмина Трумбеташ Петровић је истакла да је задовољна што ће публика која дође на концерт имати прилике да ужива у отменој атмосфери и уметничком доживаљају пред новогодишње празнике.

„Увек сам са Николом имала изузетну сарадњу и знам да ће концерт имати изузетно висок ниво интерпретације. Са Наташом Јовић Тривић сам стасавала на сцени, а са Трајановим сам певала премијеру опере Тоска. Верујем да ће се публика тражити карту више“, каже Трумбеташ Петровић.

Светозар Василевски, руководилац оркестра „Станисалв Бинички“, напомиње да је пред музичарима велики изазов зато што ће пратити светски признате уметнике на концерту у Кобанк дворани.

„Ми смо део великог уметничког подухвата у којем ћемо показати ширину репретоара нашег оркестра“, истакао је Василевски.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво