„Дингоспо Дали“ и „Љубичице“ у Ковину 22. децембра

Љубитељи алтернативног, али и електро-блуз звука имају прилику да у клубу „Андерграунд“ у Ковину током једне вечери уживају у музици два бенда – „Дингоспо Дали“ и „Љубичице“ долазе 22. децембра!

„Дингоспо Дали“ је алтернативни рок састав основан 2011. године у Београду. Током година, под утицајем углавном мрачнијег, меланхо-звука „Дингоспо Дали“ на аутентичан начин спаја грув и ритам са нежним вокалним и гитарским деоницама, што се може чути у 12 песама албума Све док мислим да је ово други свет („Лонг плеј“, 2017).

Са тог издања најпре су се издвојиле нумере Она, Не питај се, Пелин, Са крова. Почетком 2018. године бенд представља спот за песму Други свет по којој је и назван албум.

Тренутно је актуелан спот за песму У подземљу - шести и последњи спот са њиховог првенца.

Пажњу на себе „Дингоспо Дали“ скренуо је након победе на првом телевизијском такмичењу демо бендова „Бунт рок мастерс“ 2015. године, у организацији емисије „Бунт“ Радио-телевизије Србије и Радија 202.

Победили су са песмом Не питај се. Након тога су уследили наступи на бројним фестивалима широм Србије и земаља у суседству: „Арсеналу“, „Егзиту“, „Демофесту“ у Бањалуци где су такође дошли до финала, београдском „Бирфесту“, Зајечарској гитаријади, фестивалу „Рок вилиџ“ у Банатском Соколцу, „Бедем фесту“ у Никшићу, „Парк фесту“ у Ужицу...

„Дингоспо Дали“ чине Сандра Грубић (вокал), Немања Булатовић (бас гитара), Никола Видојевић (бубањ), Никола Мишић (електрична гитара) и Марко Мићановић (електрична гитара).

У суботу ће пред публику у Ковину изаћи и бенд „Љубичице“, електро-блуз дуо из Панчева.

Аутори и продуценти, „Стевановић & Стевановић“, већ готово деценију представљају незаобилазни део регионалне алтернативне музичке сцене. У тесној сарадњи са десетином врхунских музичара, распрострањених широм Европе, изводе најразличитије концертне експерименте, од електро-сценских спектакала до интимних акустичних наступа.

Сценски деби њихове музике освојио је прву награду на такмичењу бендова „Твој звук“, а већ наредне године проглашени су за најперспективнији млади бенд од стране магазина Попбокс.

Од тада су објавили три албума, два ЕП издања и четири сингла, уз бројне сарадње са музичарима широм света и наступали на готово свим већим фестивалима у региону.

У свом новом пројекту граде необични спој савременог и ретро звука. Модерни битови и гитаре из шездесетих, уз богат музички језик којим најчешће говоре о свакодневници.

Цена карте за овај јединствени музички догађај је 100 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво