„Кјур“ спрема нови албум за следећу годину

Један од дискографски најуспешнијих рок бендова свих времена, чувени „Кјур“ следеће године објавиће нови албум, потврдио је фронтмен састава Роберт Смит убрзо након што је објављено да бенд на пролеће улази и у Рокенрол дворану славних, наводи се у саопштењу фестивала „Егзит“.

Биће то њихов 14. студијски албум и то 11 година након њиховог последњег издања "4:13 Dream" из 2008. године, а попут других великана који примећују велики повратак рок музике, и Смит је изјавио да је инспирација за нови албум дошла управо од младих музичара.

„Слушајући ове младе снаге добио сам снажну мотивацију да и сами урадимо нешто свеже“, рекао је Смит и додао да за неких дест недеља улази у студио са остатком бенда.

Група „Кјур“ (The Cure) има око 30 милиона продатих албума и важи за један од најутицајнијих бендова у историји популарне музике са 13 студијских, 11 компилацијских и пет концертних албума.

Бенд идуће године слави и 40 година рада, због чега ће после низа насумичних и рекордно распродатих наступа, наредне године кренути и на светску турнеју која обухвата свега двадесетак одабраних наступа широм света.

Међу њима, Смит је лично одабрао и „Егзит“, где ће први пут у Србији, „Кјур“ наступити у четвртак, 4. јула.

Улазнице за многе од ових датума у 2019. години, плануле су у рекордном року, а више од трећине капацитета Петроварадинске тврђаве на дан њиховог наступа је попуњена.

У току је новогодишња акција новосадског фестивала, током које се куповином улазнице за „Егзит“ по промотивној цени од 6.490 динара, на поклон могу добити и улазнице за морске фестивале у организацији „Егзит тима“, фестивал „Си стар“, који ће 24. и 25. маја бити одржан у Умагу, као и фестивал „Си денс“ који ће крајем августа бити одржан у Буљарици код Будве.

У продаји је и дневна улазница за први дан фестивала и наступ састава „Кјур“ по цени од 2.990 динара за партер, 4.490 динара за фан пит, као и 12.000 динара за дневну ВИП Голд улазницу.

„Егзит“ ће бити одржан од 4. до 7. јула 2019. године на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, а осим „Кјура“ долазак су потврдили „Грета ван флит“, Димитри Вегас и Лајк Мајк, Фил Анселмо и „Илигалс“, Софи Такер, Тарја Турунен, „Селектер“, Питер и „Тест тјуб бејбс“ и бројни други, а ускоро стижу и нова појачања, те прва имена за легендарну Денс арену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво