Краљ Ибице Марко Карола отвара сезону новогодишњег провода у Београду

Глобални амбасадор техно звука и један од љубимаца домаће публике, Марко Карола, наступиће 22. децембра у „Хангару“ у Луци Београд, скоро деценију после његове претходне посете главном граду Србије. На овом дуго очекиваном догађају, придружиће му се легенда домаће електронске сцене Марко Настић, док ће терен припремити млади мултиталенат Стефан Рончевић – Руни.

Марко Карола је једна од главних фигура заслужних за развој електронске сцене раних деведесетих година прошлог века, чије интересовање је привукао у то време нови музички покрет у успону – техно.

Заједно са истомишљеницима као што су Гаетано Парисио Гаетек и Рeндом Ноjз, као и клаберима жељним новог звука, Карола је отпочео музичку транзицију. Увек пар корака испред свог времена, био је један од локалних италијанских хероја који је техно звук Напуља пласирао на глобалну сцену.

Више од две деценије касније Марко и даље важи за једног од најтраженијих електронских извођача на свету. Простор је освајао не само издањима на етикетама у које је био лично укључен – „Дизајн мјузик“, „Зенит“, "Question", "One Thousands" и „До.Ми.Но“ – већ и кроз радове пласиране на водећим импринтима као што су "M_nus" и „Плус 8“ Ричија Хотина, затим „2М“ или "Primate Recordings".

Велики део Каролине магије остао је забележен на издањима као што је микс ЦД за лондонски „Фебрик“ из 2006. године који је постао референца за елегантни, футуристички техно минимализам. Корак даље отишао је 2010. године, правећи микс Party Animals за „Кокун рекордингс“ Свена Фета.

Његов бренд „Мјузик он“ данас је уједно и синоним за једну од најпосећенијих клупских ноћи на Ибици, као и тачка окупљања свих важних техно и тек-хаус имена. Овај напуљски маестро познат је по импресивној вештини за микс пултом и техником рада на три грамофона, као и по дугим сетовима, врхунском контакту и разумевању публике и плесног подијума.

Поновном сусрету се радује како публика у нашој земљи, тако и његов дугогодишњи колега и пријатељ Марко Настић.

„Почели смо релативно у исто време да се бавимо овим послом, али Марко је био доста изграђенији артист, обзиром да је старији од мене, тако да сам на неки начин и могао доста ствари да научим од њега. Волим ди-џејеве као што је он, јер у било којој ситуацији зна да направи аплфитинг атмосферу, а да се не ради о правцу музике који пушта. Другим речима: даје иницијативу миксовању и самим тим креира атмосферу. У овом послу су веома битни истрајност и посвећност, а Марко је остварио много квалитетне продукције и за све ове године је успео да задржи квалитет, па и да узнапредује у свему што ради“, објаснио је Настић уз оцену да је „Мјузик он“, на неки начин, круна каријере Марка Кароле.

Хипнотичка вожња која публику очекује 22. децембра од стране глобалног трендсетера и краља Ибице адекватна је увертира за шесто издање новогодишњег фестивала "Central Dance Event" који ће бити одржан у периоду од 29. децембра до 1. јануара у великом „Хангару“ у Луци Београд.

Свим љубитељима клупског звука донеће наступе светских звезда електронске сцене, као и најбољих и најтраженијих домаћих извођача, врхунску забаву и незабораван провод.

Организатор овог спектакла је коалиција водећих промотера електронске и клупске музике у Београду: "Central Dance Event", „Апгрејд“ и „Блендер“. Улазнице су доступне широм Србије и региона по цени од 1.690 динара за партер и 2.490 за ВИП сектор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво