„Попечитељи“, „Перо Деформеро“ и Саша Новак за викенд у „Фесту“

Експлозиван крај недеље очекује обожаваоце група „Попечитељи“ и „Перо Деформеро“, али и Саше Новака који ће наступити у клубу „Фест“. „Попечитељи“ свирају у петак, за добро расположење следеће вечери биће задужен „Перо Деформеро“, а у недељу са бендом стиже Саша Новак.

„Попечитељи“ су кроз многе одржане концерте само потврдили епитет експлозивног бенда. Такав статус довео је до тога да су, између осталог, наступали као предгрупе Масеу Паркеру, легендарном саксофонисти Џејмса Брауна (2003), као и бенду "NoMeansNo" (2005).

Осим бројним концертима у Србији и земљама у региону, „Попечитељи“ се могу похвалити наступима на бројним фестивалима у Пољској (Варшава, Ћеханов, Венгожево), Италији (Милано, Рим), Француској (Тулуз, Алби), Аустрији (Беч) и Белгији (Гент).

Као незаустављива концертна атракција „Попечитељи“ свих ових година ређају концерте који никога не остављају равнодушним.

Наступима у преко 70 градова у земљи, региону и Европи, „Попечитељи“ неуморно раде оно у чему су најбољи и радују се сваком директном контакту са публиком.

Као предгрупа на њиховом концерту у „Фесту“ свираће бенд „Потоп“.

„Перо Деформеро“ је вероватно први бенд са екс-Ју простора који је енергију и помпезност хеви метал музике спојила са накарадношћу турбо-фолк покрета и тиме читав покрет, као такав, извргли руглу и тотално га изобличили.

Бенд је основан давне 1993. године и временом је добијао све више следбеника, па му се уз заслужени статус утемељивача једног сасвим новог жанра, може захвалити и на читавом спектру нових бендова који су се појавили у каснијим годинама.

Са изузетном дозом хумора приступају сваком извођењу на бини па се од њих може очекивати прави фронтменско-гитарски стенд-ап шоу.

Саша Новак са Пријатељима наступиће у „Фесту“ 23. децембра. Бивши гитариста и продуцент једног од најважнијих хрватских рок бендова, „Психомодо поп“, представља соло албум под називом Ја сам ту којим се враћа на музичку сцену.

Сингл који носи назив као и албум представио је тачно пре годину дана, а на носачу звука се налази још 11 песама као и три бонус песме.

Већину њих написао је и аранжирао управо Саша Новак који је, осим своје вољене гитаре, узео у руке и бас, одсвирао клавијатуре па чак сео и за бубњеве. Овај мултиинструменталиста и одличан гитариста који је својим рифовима обележио најзначајније албуме „Психомодо попа“,
један део овог студијског издања посветио је управо том бенду.

Осим на хрватском, Саша пева и на енглеском језику па се на овом издању могу наћи и
песме Running For You, Cold и My Darling.

Пријатељи Саше Новака (вокал и гитара) су Крешимир Ћурић (гитара и пратећи вокал), Иван Черњак (бас гитара и пратећи вокал), Александар Миловановић Леса (бубањ), Филиа Новак (пратећи вокал).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво