Слеш: Захваљујући „Грети ван флит“ рок није више досадан

Гитариста легендарних „Ганса“ сматра да је рок постао монотон и досадан, али да му има спаса јер се, захваљујући бендовима попут америчке групе „Грета ван флит“, ипак, окреће нови лист.

Говорећи за Билборд радио Кина о стању на светској рок сцени, Слеш је за лошу ситуацију окривио комерцијални приступ музици.

„Често ме питају да ли је се рок склонио привремено под налетом хип-хопа, репа и ар-ен-бија. Далеко сам од тога да имам одговор“, каже славни гитариста.

Према његовим речима, када је формирана супергрупа „Велвет револвер“ (Velvet Revolver), у којој су били чланови бендова „Ганс ен‘ роузис“, „Вејстид јут“, „Стоун темпл пајлотс“, још се осећао утицај покрета који је рођен средином деведесетих.

„Међутим, када је то прошло, негде после 2006. године, комерцијални приступ рокенролу који је индустрија почела да намеће бендовима, то јест да наводи људе да мисле да је то начин да успеју, учинио је да та генеричка папазјанија стиже до радија. Резултат је монотона и досадна музика која никога не интересује и публика се окреће другачијем звуку“, објаснио је Слеш.

Као пример бенда који „окреће нови лист“ у рок историји, амерички музичар наводи састав „Грета ван флит“.  

Реч је о групи која је ове године номинована за четири престижне Греми награде у жестокој конкуренцији са именима као што су „Арктик манкиз“, Дуа Липа, „Алис ин чејнс“.

Роџер Главер, басиста групе „Дип парпл“ обожава „Грету ван флит“, као и кантаутор Елтон Џон.

Иако су им неки оспоравали то што неодољиво подсећају на један од највећих рок бендова свих времена, дебата је завршена након што је чак и Роберт Плант оценио да се заиста ради о наследницима великих „Цепелина“.

Док чекају доделу Гремија и заказују наступе широм планете (у Србији, на „Егзиту“ наступају у јулу) својим младим колегама Слеш је дао џиновски комплимент и дао им још мало ветра у леђа како би што пре стигли до трона рокенрола.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво