Вукашин Ајри Еф-Ем: Уживамо у истраживању звука

Бенд „Ајри Еф-Ем“ наступиће вечерас од 21 час у београдском Дому омладине. Вођа бенда и текстописац Вукашин Марковић каже за РТС група највише ужива у истраживању звука. Први на бину изаћи ће две нове наде наше музичке сцене – група „Драм“ и Тамара Ристић са уметничким именом Кез.

„Ајри Еф-Ем“ представиће се београдској публици новим албумом под именом Путеви.

Вођа бенда и текстописац Вукашин Марковић каже за РТС да то што се “Ајри Еф-Ем“ сада представља албумом, а не сингловима као раније, значи да група прерасла неке оквире, што најбоље илуструје чињеница да је концерт био распродат већ пре дестак дана. „Са друге стране, управо смо синглове обједнили у албуму Путеви, додаје Марковић.

„Поред већ неких познатих песама ту су и неке нове. Људи ће моћи чују и старе и нове ствари". каже Марковић.

У контексту раније Марковићеве изјаве да ће нови албум показати у којим све правцима домаћа поп музика може да оде, вођа бенда каже да на срећу још много тога је још неистражено.

„Ово издање ће обележити једну нашу фазу са досад највише контраста где се бенд отргао од претходног звука почев од првог сингла Сви", наводи Марковић.

„Важно је да надаље публика може да очекује свашта као што то могу и сами чланови бенда. Подједнако смо актери истраживња новог звука. И у томе највише уживамо и то је најпривлачније", поручује лидер „Ајри Еф-Ема“.

Каже да оно што траје нису синтетизовани вокали. То ће, по Марковићевој процени, трајати још годину и по дана.

Према његовим речима, на концерте „Ајри Eф-Ема“ долази врло разноврсна публика – од седам до 77 година, различитих животних стилова, верских и друштвених убеђења, што сматра својим највећим успехом.

Додаје да ће се бенд београдској публици представити у пуном саставу са седам чланова на бини, док ће осми бити иза микс пулта.

Позива публику да дође на сам почетак и чује младе бендове који, како напомиње, треба да добију шансу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво