„Лифт“ вас води на „Први спрат“

Група „Лифт“ издала је свој први албум за ПГП РТС. Углавном певају о љубави, пријатељству. Њихови старији синглови на „Јутјубу“ су веома слушани, а неки прелазе и милион прегледа. Нови албум носи назив „Први спрат“ и до њега се стиже, наравно, једино „Лифтом“.

Након што је издала деби албум Први спрат за ПГП РТС, група „Лифт“ направила је промоцију на којој је млада петорка извела мини-концерт пред великим бројем посетилаца међу којима су били најутицајнији представници културног и уметничког живота престонице. 

Специјални гост бенда био је чувени оснивач и шеф групе „Фејт ноу мор“ Бил Гулд који је на промоцију стигао право са турнеје са бендом „Ем-Си фајв“.

„Мислим да је одлично што је албум објављен и што се улаже у клинце који свирају музику која није турбо-фолк и није регетон. Ово је више рок музика и волим да видим да се то охрабрује. Добро је видети клинце који хоће то да раде“, истакао је Гулд. 

Групу „Лифт“ чине петрорица младих студената који се знају још од средње школе. Настали су пре готово три године и у својим песмама певају о љубави, пријатељству, али често се деси да  певајуи о друштвено-ангажованим темама. На почетку каријере много им је значила подршка Радио Београда.

„Ово је коначно права ствар да нови млади бендови имају простор и у издавачу који је део Јавног сервиса и, наравно, телевизији. Мислим да је оно што нам недостаје на телевизијама нека емисија која би пратила такве бендове“, оценио је главни музички уредник Радио-Београда 202 Ненад Кузмић и нагласио да је „Лифт“ и као демо бенд имао простора у такмичењу за демо бендове на тој радио станици.

Исто тако значи и подршка искусних колега.

„Мени је изузетно драго кад видим да један, пре свега, млад бенд добије простор – простор за свирку и медијски простор и издавачку кућу као што је ПГП, што је веома значајно. Знам колико је тешко данас у нашој земљи младом бенду да нађе медијски простор и могућност да се пробије. Знам то кроз рад са Београдским ауторским рок фестивалом и Удружењем рок музичара Србије где гурамо те младе бендове, а бенд 'Лифте' је добио једну добру одскочну даску у виду ПГП-а да оствари своје снове“, објашњава Немања Савић из „Неверних беба“.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи