„Мандо дијао“ у Београду – важно је борити се за људска права

Шведска инди рок група „Мандо дијао“ одржала је први пут у својој каријери концерт у Београду у Хали спортова „Ранко Жеравица“. Део концерта протекао је у знаку обележавања 70. годишњице од усвајања Универзалне повеље о људским правима под паролом и хаштагом #StandUp4HumanRights.

Чланови групе „Мандо дијао“ подржали су настојање амбасаде Шведске у Београду да се нагласи важност Повеље о људским правима, као и 70. годишњицу од њеног усвајања која се ове године обележава.

„Не заборавите да се борите за људска права, то је веома важно. Сада ћу отпевати једну мирнију песму потпуно сам“, рекао је певач групе „Мандо дијао“ Бјорн Диxгард и отпевао песму посвећену поштовању људских права Ochrasy.

Од како су 1995. године основани, „Мандо дијао“ објавили су осам студијских албума.

Велику популарност на Балкану стекли су након објављивања албума Give Me Fire и хитовима као што су Dance With Somebody и Gloria. Према речима чланова шведског бенда, радује их што су у Београду и сигурни су да ће се и у будућности српска престоница увек наћи на мапи њихових планираних концерата.

Непосредно пре концерта амбасада Шведске организовала је дружење са члановима бенда током којег је било речи о овом значајном јубилеју.

„Важно је свакодневно се борити за људска права. Као људи, ми не можемо учинити све што је потребно, али свако од нас може учинити нешто да би свет постао боље место за живот“, рекао је заменик амбасадора Шведске Јоаким Верн.

Потписана 10. децембра 1948. године у Паризу, Повеља представља прекретницу у поимању и разумевању важности поштовања људских права. То је први и најзначајнији међународни акт којим се утврђује минимални скуп људских права сваког човека, што значи да свако људско право мора бити поштовано у свакој држави.

Седамдесета годишњица од доношења Универзалне повеље о људским правима обележава се широм света под хаштагом #StandUp4HumanRights кроз различите манифестације и догађаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво