„Човек без слуха“ објавио нови албум и поручио: „Станимо у гард“

Панк-рок бенд „Човек без слуха“ објавио је, на ЦД-у и дигиталним платформама, нови албум „Станимо у гард“, који ће концертно промовисати 14. децембра у дворани „Американа“, Дома омладине Београда.

Станимо у гард је албум који са собом доноси девет нових прича и песама које би требало да потврде да у рок музици нема фолирања, али и да музика као уметност није стајаћа вода, већ река која мора да тече и таласа да не би пресушила“, каже фронтмен Мики Радојевић.

Објављивање албума данас је свечано обележено промоцијом у Београду, у пабу „Црна корњача“, где је пред бројним пријатељима, колегама музичарима, обожаваоцима и новинарима крагујевачки „Човек без слуха“ извео уживо нове песме Станимо у гард, Шта нудиш ти? и И после свега.

Музички уредник и водитељ радија Београд 202, Ненад Кузмић, оценио је да албум заслужује чисту петицу, док је као издавач албума, власник промотерске куће „Лонг плеј“, Зоран Вуловић, истакао да се коначно појавио „озбиљан албум са ставом и песмама у којима можемо да се препознамо, бенда који није из Београда, што је доста важно данас када су се скоро цела сцена преселила у Београд“.

Према Радојевићевим речима, назив албума Станимо у гард показује да је ЧБС остао веран својој панк-рок идеологији и ставу, али да је сам музички правац јако еволуирао, па се бенд трудио да иде у корак с тим.

„Албум је уснимљен и испродуциран тако да може да парира светским стандардима, текстуално обухвата различите аспекте и теме живота, а музички је компонован и спакован у златну средину – између онога што верни обожавалац ЧБС-а очекује да од нас чује и чињенице да ми више нисмо младе наде већ зрели људи и зрео бенд који не мора нужно да буде окренут уском аудиторијуму или да буде доживљаван као соундтрек великог школског одмора“, објашњава Радојевић.

Музику и текстове потписује Мики Радојевић, а аранжмане Радојевић и „Човек без слуха“. Продуценти песама на албуму су били Воја Аралица, Иван Петровић и Милош Марковић. Поред гитаристе и певача Радојевића, бенд чине бубњар Владимир Лазаревић-Луне, басиста Миодраг Здравковић-Микица и гитариста Сава Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво