Тријумф Пољске на „Дечјој песми Евровизије“

Шампионка овогодишње „Дечје песме Евровизије“ је Пољакиња Роксана Вегел са песмом "Anyone I Want To Be". Бојана Радовановић из Србије завршила је на 19. месту.

Пољакиња Роксана Вегел тријумфовала је у Минску на 20. „Дечјој песми Евровизије“, али тек након додавања гласова публике.

Током додељивања бодова националних жирија највећа борба водила се између Аустралије (Џаел – Champion) и Малте (Ела – Marchin' On).

Када су, међутим, кренули да се сабирају и гласови публике на врх табеле избиле су Француска (Ангелина – Jamais Sans Toi) и, сада већ, шампионска Пољска. 

Српска представница Бојана Радовановић са песмом Свет, ауторке Марије Марић Марковић, завршила је такмичење на 19. месту са 30 бодова.

Чланови националног жирија Србије на избору за „Дечју песму Евровизије 2018“: Војислав Борисављевић, Леонтина Пат, Лејла Хот, Јана Пауновић и Михаило Ронић.

На шеснаестом такмичењу за „Дечју песму Евровизије“ учествовали су представници 20 земаља, што представља највећи број учесника.

Дебитанти на овом музичком такмичењу били су Велс и Казахстан, земље повратнице биле су Азербејџан, Израел и Француска, док је од такмичења овог пута одустао Кипар.

За титулу најбоље песме борили су се извођачи из Азербејџана, Албаније, Аустралије, Белорусије, Велса, Грузије, Израела, Ирске, Италије, Јерменије, Казахстана, Македоније, са Малте, из Пољске, Португала, Русије, Србије, Украјине, Француске и Холандије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво