Коља у Новом Саду и Панчеву

Гитариста, певач и све између Никола Пејаковић Коља наставља промоцију новог албума „4 прста“ концертима 12. децембра у „Студију М“ у Новом Саду и 13. децембра у Дому војске у Панчеву.

Коља се након три године враћа у Нови Сад, где је тада први пут у каријери свирао у распродатом клубу „Квортер“, а исте зиме је био успешно концертно дебитовао и у Панчеву. Пре неколико дана је одржао сјајан концерт у распродатој Комбанк дворани у Београду.

„Имам дивну и одану публику, која воли моју музику. Моје је само да свирам и да се дам читав, без остатка“, каже Коља.

Летоњши албум 4 прста, у издању „Лонг плеја“, позамашну збирку од чак 19, у блузу утемељених, али ипак жанровски разноликих, композиција. Албум доноси са страшћу одсвиране блуз песме какве су Старост неће никога да чека, Дошла си касно или Слика покојног друга, али затим зна да полети у соул-поп Нема ме без ње или успори са лаганом Узми ову песму и рефлективном Живот је сан, чак скрене у певање на енглеском у Land of Hope или изненади са три, гудачима обојена, инструментала.

На новом албуму Коља изненађује компоновањем музике на стихове великог српског песника Јована Јовановића Змаја.

„Овај албум је пун музике, дубоко је зарезао у музичку прошлост, свест и стање мог продуцента, гитаристе и пријатеља Воје Аралице и мене, тако да га ја, заиста, посматрам као мој кључни и најбољи албум... Желим да ова плоча дође до људи и да се слуша. Раније, нисам баш пуно марио за то“, истиче Коља.

У Кољином бенду су уз гитаристу Воју Аралицу и клавијатуристу Ивана Алексијевића Панчевца, контрабасиста Милан Павковић и бубњар Дуца Иванишевић.

Познат као сценариста, редитељ и глумац, Коља се на музичкој сцени представио албумима Мама, немој плакати (2001), Коља (2009) и Гробовласници (2013).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво