Филхармонијска техно журка 23. новембра на Коларцу

Шеф-диригент Габријел Фелц и Београдска филхармонија направиће концертну техно журку 23. новембра у Коларчевој задужбини. Као централно дело на програму је композиција „Луднице“ Томаса Адеза, која ће публику одвести у атмосферу мрачног техно клуба.

Увод у најављену журку биће Моцартова Мала ноћна музика, а потом наступ Сергеја Крилова, једног од најбољих виолиниста света.

„На самом концерту говорићу о Лудницама и уочи сваког става објаснићу кроз конкретне примере шта је композитор желео музиком да каже. Као шеф-диригент овог одличног оркестра сматрам да је веома важно да не изводимо само музику из прошлости. Бар једном годишње желим публику да одведем на узбудљиво путовање кроз фантастичне примере из савремене музике, а верујем да ће се ово дело изводити и за сто година“, рекао је Габријел Фелц.

Техно став композиције Ecstasio биће посластица и за љубитеље ТВ серија који ће га препознати из популарног Моцарта у џунгли.

Док је радио на оркестрацији овог става, композитор је доживео напад панике, уз симптоме сличне онима које изазива употреба екстазија, мислећи да преживљава срчани удар.

У извођењу ове необичне композиције, перкусионисти Београдске филхармоније ће поготово имати много посла. Поред уобичајених удараљки, они ће свирати на крављим звонима, конзервама, лаворима, лонцима, а користиће ножеве и виљушке.

У необичној комбинацији са Лудницама, најпопуларнија Моцартова композиција Мала ноћна музика и Други концерт за виолину и оркестар Прокофјева, са маестралним виртуозом Сергејом Криловом, позивају слушаоце на истраживање мрачне стране филхармонијског циклуса „Мракобес“.

Луднице савременог британског аутора Томаса Адеза дочараће живот у мегалополисима и техно журке у великим клубовима, са свим пороцима који их прате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво