Шести „Тауер рок фест“, од 22. до 24. новембра

Удружење музичара Вршца SAX и Центар „Миленијум“, у сарадњи са ПГП РТС-ом и фестивалом „Бунт“, под покровитељством Града Вршца, организују шести фестивал ауторских бендова „Тауер рок фест“ од 22. до 24. новембра.

Током три фестивалске вечери, у Студију вршачког Центра „Мленијум“ публици ће се представити 14 бендова који ће, том приликом, концертно представити свој ауторски и извођачки потенцијал.

„Тауер рок фестивал“ (Tower Rock Fest) је музички фестивал који се одржава у Вршцу који спада међу градове који посвећују пажњу рок култури и историјату рокенрол сцене, што, без сумње, значи свест о значају овог културолошког феномена.

Тако је током протеклих година одржан велики број рок концерата, а пригодним манифестацијама је обележено и 35, 40, 45 и 50 година рокенрола у Вршцу (први рок концерт у граду одржан је 1963. године).

Покретање и одржавање фестивала ентузијастични је напор мале групе људи из Удружења музичара Вршца SAX, а премијерно издање одржано је 2004. године.

Након десетогодишње паузе, фестивал је наставио свој живот и од 2014. се традиционално одржава у Вршцу уз учешће мање или више афирмисаних и, пре свега, ауторских састава из разних крајева Србије.

Организатори фестивала су уверени да подршку овом оквиру за уметничко стварање треба обезбедити у највећој могућој мери кад је у питању један тако значајан догађај као што је „Тауер рок фест“.

Она и овог пута представља повод за актуелизацију вредности које рок култура носи са собом и мотив новим генерацијама да је и надаље гаје.

Сама чињеница да су овогодишњи, шести по реду „Тауер рок фест“ подржали „Бунт рок фестивал“ и ПГП РТС, довољно говори у прилог позиву да посетите Вршац и од 22. до 24. новембра уживате у наступима одличних ауторских бендова Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво