„Ноу слип“ фестивал посетило више од 25.000 људи

Више од 25.000 људи из више од 30 земаља широм света посетило је нови Егзитов „Ноу слип“ фестивал, који је током три ноћи и четири дана на 12 фестивалских локација широм Београда окупио више од 100 представника домаће, регионалне и светске клупске сцене, саопштили су организатори.

У програму, који се одвијао даноноћно, били су и неки од најтраженијих светских звезда као што су Фетбој Слим, Нина Кравиц, култна имена као што су Kасијус, Ли Бариџ, ди-џеј Тенис, Марсел Фенглер, али и звезде нове генерације као што су Дакс Џеј, „Ај хејт моделс“ или Рандомер.

Љубитељи алтернативног звука уживали су у аутентичном звуку извођача као што су Алекси Перала, Моли, Олоф Дрејер, Агнес Авес, Блек Мерлин, Филип Берг и Паскал Валтер, док је широка домаћа и регионална селекција обухватила неке од кључних актера као што су Марко Настић, Дејан Милићевић и други.

Журка је почела у четвртак увече на главној фестивалској локацији, „Хангару“ у Луци Београд, где је антологијским „Рејвом у Хангару“ Фетбој Слим држао публику у високоенергетском набоју од првих до последњих тактова, уз хитове Praise You, Right Here, Right Now ili Star 69.

Већ наредног дана, фестивал је у пуном капацитету завладао београдским клубовима „Драгстор“, „20/44“, „Марш Опен Спејс“, „Младост“, „Минт“ и другим.

Једна од највећих звезда, Нина Кравиц, која је атмосферу довела до усијања у фуриозном двосатном сету у Хангару, још једном је потврдила статус лидерке данашњег техно покрета, док су је у стопу пратили млади техно магови Дакс Џеј и „Ај Хејт Моделс“.

Након два дана праве рејверске атмосфере, субота у „Хангару“ била је резервисана за фанове мелодичног, емотивног хауса који су у правом суботњем маниру били расположени за плес и крајње опуштену, клупску атмосферу.

Ноћни симбол Париза, клуб „Рекс“, синоћ је прославио 30 година неуморног рада, а њихови музички гости у Београду били су Касијус, Ли Бариџ, Моли и Паскал Валтер, док су домаћини ове журке били минимал маг Петар Цветковић, Марко Настић, који је дочекавши прве зраке јутарњег сунца својим наступом и званично затворио главну фестивалску локацију „Ноу Слип“ фестивала.

На ноћном програму у београдској „техно катедрали“ синоћ су се низали домаћи извођачи Вања Бурсаћ, Војкан Бећир и Соња Сајзор након којих је фамозни Олоф Дрејер, музички генијалац из култне шведске групе „Д Најф“, у свом еуфоричном ди-џеј сету повео публику на путовање испод препознатљивог свода клуба „Драгстор“.

„Ноу Слип“ караван ушао је у своје завршне часове, те ће, након финалних афтера у клубовима „Драгсторе“ и „Минт“, својеврстан испраћајни матине бити одржан у бару „Пржионица“, где ће селекторски дуо „Акиоки“ и званично затворити овогодишње издање фестивала, који је покренут у свом „нултом“ издању прошле године у оквиру „Егзит“ фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи