„Бајка“, десето издање Немање Радуловића

Прослављени виолиниста Немања Радуловић представља своје десето дискографско издање које је припремао више од две године.

Радуловић истиче за њега је све на новом издању бајка – репертоар, музичари, места на којима су снимали, сви људи који су радили на овом пројекту.

На издању су дела јерменског композитора Хачатурјана, као и Шехерезада у сјајном аранжману Александра Седлара. Ту верзију је београдска публика имала прилику ексклузивно да чује почетком године на Коларцу.

„Ова верзија је веома драгоцена за мене због радног процеса са Седларом и 'Дабл Сенсом'. Свих 16 музичара били су укључени и врло креативни са идејама“, каже Радуловић.

Према његовим речима, Седлар је композитор, аранжер, али и перкусиониста на овом албуму, а његов начин стварања музике је безвременски, интелигентан, пун живота, без граница.

„На албуму су још два његова дела, у оријенталном и традиционалном стилу – Савчо 3 и Турска“, додаје Немања.

„Албум се зове Baïka, баш на нашем језику, зато што за мене бајка има више значења - то је прича, имагинација, сарадња са људима које поштујем и које волим. А и сама музика је бајковита! Хачатурјанов концерт апсолутно може да се стави у неку дечју причу или да се направи филм са том музиком. Сећам се да сам у детињству волео да гледам руске бајке, које су се емитовале на РТС-у. Сећам се 'Снежне краљице'“, закључује прослављени виолиниста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво