Почиње 20. Новосадски џез фестивал

Десет ансамбала са светске и домаће џез сцене представиће се домаћој публици у Српском народном позоришту на 20. Новосадском џез фестивалу, који званично почиње 15. новембра у 20 часова. Фестивал ће отворити члан градског већа задужен за културу Далибор Рожић и диригент Војислав Бубиша Симић.

У главном концертном програму учествоваће десет оркестара. То су: "Macha Gharibian Trio", "Julia Siedl Trio", "The Steve Wilson & Wilsonian's Grain", "Shalosh", "The Jeff 'Tain' Watts Quartet", "Seamus Blake & French connection", "The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft. Marco Pignataro", a посебан пројекат 20. Новосадског џез фестивала представљаће „Џамбо биг бенд“, који ће свирати у суботу, 17. новембра. Састоји се од три биг бенда: Џез оркестар ХРТ-а, Биг бенд РТС-а и Биг бенд РТВ СЛО.

Ове године уводни програм 20. Новосадског џез фестивала почео је 6. и трајао до 12. новембра. У Новом Саду угошћени су музичари са "The Berklee Global Jazz Institute". Реч је о бенду који ће наступати другог фестивалског дана, а на челу је Марко Пињатаро, професор, саксофониста и директор те институције, који је одржао и радионицу у оквиру пратећег програма.

Такође, у уводном програму приређене су и радионице за децу и младе у сарадњи са Центром за социјални рад, који држи радионицу по програму „Ел система“, а организована је и радионица у сарадњи са ШОСО „Милан Петровић“.

Од 6. до 14. новембра новосадска публика могла је да ужива у изведбама Џез хора Факултета музичке уметности, у Оркестру Александра Дујина и у плесном оркестру Радио-телевизије Војводине, као и у изведби Dragon's Fuelkestra и трија Јовићевић–Војчински–Миклош (брод Цепелин). Новосадску џез публику забављаће и бенд "Ivan Švager Ambire" и "Jazz Connection".

Као и свих претходних година, и ове године Новосадски џез фестивал подржао је Град Нови Сад. Подршку су пружили и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Фондација „Нови Сад 2021“, Амбасада Израела, Аустријски културни форум, Француски институт за културу, ОТП банка, као и Јавна медијска установа РТВ, Вечерње новости, Новосадска ТВ, Радио 021, Дневник и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи