Аркади Володос на Коларцу

Један од најзначајнијих пијаниста данашњице – Аркади Володос наступиће у среду 28. новембра на сцени Коларчеве задужбине наступиће. Током протеклих деценија, овај уметник је захваљујући огромном таленту, израженој музикалности и дугогодишњем посвећеном раду и усавршавању у области пијанизма прерастао у водеће име у свету класичне музике.

Аркади Володос је последњи пут гостовао пред београдском публиком пре више од десет година, а 28. новембра извешће дела Шуберта, Рахмањинова и Скрјабина. Његови претходни наступи су били проглашени концертима године, а и у свету га описују као „генија за клавиром“.

Нова „Стејнвеј енд санз“ (Steinway and Sons) концертна сезона је већ првим концертом, премијерним наступом перспективног пијанисте из Француске Луке Дебарга, испунила очекивања публике и стручне критике афирмишући се на тај начин као пројекат који бескомпромисно поштује и негује начела високе уметности.

И концертом Аркадија Володоса, настојимо да одржимо постављене стандарде на задовољство београдске публике која уме да препозна и цени квалитет.

„Стејнвеј енд санз“ концертна сезона у току прве сезоне угостиће и Јевгенија Судбина и Елизабету Леонскају у фебруару и марту наредне године. Концерти се одржавају у дворани Коларчеве задужбине, а уметници ће свирати на клавиру који је специјално за ову дворану одабрао маестро Иво Погорелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи