„И-плеј објективно“ од петка у „Пароброду“

Тридесетак момената из првих 20 година постојања групе „И-плеј“ овековечених на фотографијама, моћи ће да се види од 16. новембра у 13 часова у Установи културе „Пароброд“ у Београду.

Изложба И-плеј објективно трајаће до 24. новембра, када ће од 21 час „И-плеј“ у дворани „Американа“ Дома омладине Београда одржати концерт којим прославља две деценије рада и промовише актуелни албум Слобода.

„На изложби ће моћи да се види развој ‘И-плеја‘ кроз године са све променама чланова, фризура и гитара. У протеклих 20 година радили смо са много талентованих фотографа који су знали да ухвате добар тренутак, тако да је ова изложба више посвећена њима. Биће око 30 фотографија разних фотографа, а међу њима ће свакако бити и моја омиљена фотографија са нашег првог наступа када смо били предгрупа ‘Бојама‘ у СКЦ-у“, каже басисткиња и певачица Маја Цветковић.

На изложби ће бити постављене фотографије „И-плеја“ чији су аутори Небојша Бабић, Александар Зец, Ђорђе Поповић, Далибор Станковић, Немања Ђорђевић, Лука Трајковић, Микица Андрејић, Милан Радовановић, Данило Матаруга, Марко Крунић, Бојана Јањић, Андреја Хамовић, Миша Обрадовић и Слободан Сарић.

Основан 1998. године у Београду, бенд „И-плеј“ је веома брзо заузео значајно место на српској рок сцени јединственим звуком који карактеришу дисторзирани бас, драм енд бејс ритмови и нежне-атмосферичне гитаре.

Током 20 година постојања бенд никада није трчао за наметнутим укусима масе, што се сјајно може чути на албумима E-Play ‎(2000), Crime ‎(2005), Драго ми је да смо се упознали (2009), Обични људи (2013) и Слобода (2018, издавач „Лонг плеј“).

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 13. нов 2018, 19:49) - Mirza [нерегистровани]

Izvanredno

Volim da slušam E-play.