Марфи одушевио публику у „Хангару“

Са чак два биса завршен је београдски концерт некадашњег фронтмена „Баухауса“ Питера Марфија, који уз суоснивача, басисту Давид Џеја као госта, на турнеји прославља 40 година култног бенда изводећи у целости утицајни деби албум "In The Flat Field".

Концерту Марфија у Хангару у оквиру турнеје "40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J" присуствовало је више од 3.500 посетилаца.

„Београде, волимо те! Ово је наш поклон вама. Лаку ноћ“, рекао је Марфи на крају извођења последње концертне песме Зиги Стардаст, култне нумере чувеног Дејвида Боувија.

Први пут у Србији Марфи, Дејвид Џеј и екипа су на одушевљење београдске публике, али и бројних поштовалаца „Баухауса“ и готик рока који су дошли из земаља региона и даље, моћно и расположено испоручили класике, попут She's in Parties, Adrenalin, The Passion of Lovers, Double Dare и многе друге.

Београдску публику за Питера Марфија загревао је бенд „Гифт“, такође бенд познат у регион по извођењу хитова „Дипеш мода“ и Дејвида Боувија.

Основани у Енглеској 1978. године, пионири пост-панка „Баухаус“ исклесали су свој јединствени музички кутак комбинујући минимализам, арт рок и мрачни глам рок, уз велику дозу сопственог ескпериментализма, оригиналности и духа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи