„Галијин“ концерт за памћење у Центру „Сава“

Легендарна рок група „Галија“ приредила је одушевљеној публици емотивни доживљај за памћење концертом у испуњеном београдском Центру „Сава“, где су се, током више од два часа, могле чути песме са новог албума „У рају изнад облака“, неке које дуго нису свиране, али и бројни стари хитови.

„Галијин“ концерт за памћење у Центру „Сава“ „Галијин“ концерт за памћење у Центру „Сава“

Фронтмен Ненад Милосављевић, његов брат Предраг и остатак екипе на сјајан начин су конципирали концерт који је пловио од, махом, акустичног првог дела до катарзичног финала.

Одмах за почетак изведене су две ударне теме са актуелног издања - насловна, У рају изнад облака и Нешто ме гони, да би Чујем те лепо како дишеш означила, баш као што је и најављено, осврт на неке песме које дуго нису свиране.

Мој брат и ја, Певајмо и Ја нисам одавде многе су подсетили на акустични концерт групе 1995. године у Скупштини града Београда.

Посебно упечатљиво је било само уз клавирску пратњу сведено извођење чувене А кад ме погледаш, као и филмска тема из Зоне Замфирове.

Чувени Децимен са првог албума представљао је кулминацију свирачког мајсторства и праву звучну посластицу за све који су деценијама одани „Галији“.

Како је вече одмицало, бенд се све више приклањао ударним концертним адутима. Котор и Да ме ниси дефинитивно су подигле публику на ноге и акустични сентимент превеле у журку где више седења није било.

Низале су се Слобода, Можда сам луд, Писмо, Додирни ме, а Старе трубе, Дигни руку и Скадарска донеле су еуфоричан финиш пред кратко повлачење.

На бис је, повратком акустици уз изражену моћ Нешиног вокала у Да ли си спавала, круг затворен, а за химнично финале је послужила, као и обично, Још увек сањам.

После Београда, „Галија“ албум У рају изнад облака, који је издао ПГП РТС, представља 16. новембра концертом у хали „Чаир“ у Нишу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи