„Ван Гог“ други пут у Арени

Публика која је у суботу увече била у Београдској арени играла је „Опасан плес“ од првих минута наступа групе „Ван Гог“. Две и по године након првог наступа у истом простору познати рокери надмашили себе, а можда и многе светске концертне атракције.

Рок састав „Ван Гог" у суботу увече одржао је велики концерт у Београдској арени. Како је и најављено, био је то музичко-сценски догађај за памћење током којег је пред више хиљада посетилаца промовисан недавно објављени албум „Лавиринт".

Бенд је приредио жестоку двоипочасовну рокенрол свирку, прошетавши кроз готово 25-годишњу каријеру од хита „Трагови прошлости" са првенца „Van Gogh" (1986), до песама са последњег албума „Лавиринт" попут „Она и ја", „Нек те тело носи" и „Аеродром", за коју је концерт у Арени искоришћен да се сними спот.

„Вечерас изгледате предивно људи, срећан вам Дан публике, нека ваши осмеси трају годинама, и нада, осећај и љубав", обратио се Ђукић публици, која је углавном испунила партер и доње трибине, док су горње трибине остале полупразне.

Према речима фронтмена бенда Звонимира Ђукића-Ђулета, пре две и по године група „Ван Гог" је на истом месту положила испит на турнеји „Коло".

„Две и по године касније, са две и по године искуства више, са огромном жељом са чињеницом да група никада није звучала више панки, не фанки, панки", објаснио је Ђукић какав звук је публика могла да чује.

„Ван Гог" је уз помоћ гостију певачице Кристине Савић и клавијатуристе Ивана Алексијевића извео први пут концертно песму „Суђено ми је" са претходног албума „Коло" (2006), а затим и стари фаворит публике „Делфин".

Концертним спектаклом група је желела да надмаше себе, а продукцијски су надмашили све домаће звезде које су наступале у Арени, а можда и многе светске концертне атракције.

Од џезираног танга на почетку, преко жестоког гитарског рока свака песма је имала другачији визуелни идентитет.

Бенд се потрудио у продукционом смислу да концерт изгледа одлично уз бацаче пламена и дима, упечатљиво осветљење и крак бине који је у облику огромног слова Y излазио до трећине партера.

„А све то са једном, једином жељом - да подигнемо ниво квалитета и да домаћа музика стварно добије још један печат, да будемо поносни на домаћем терену, домаћу публику, а и она на нас", нагласио је Ђукић коментаришући визуелни идентитет концерта.

Ђукић се још једном показао као прворазредни рок фронтмен, неуморно шпартајући по дугачкој бини, препуштајући често свирку помоћном гитаристи, концентришући се само на певање и успешно анимирајући публику да пева са њим.

У завршници концерта бенд је подигао Арену на ноге старим хитом „Пут", а следили су „Брод од папира", „За године твоје", „Танка нит", са гостом репером Рамирезом „Мени није ни до чега", и заглушујуће нумере „Басна" и „Списак разлога".

Чланови „Ван Гога" после вишеминутних овација вратили су се на бис да би одсвирали „Коло" и своју најпопуларнију песму, без које не пролази ниједан њихов концерт, „Неко те има ноћас".

Фронтмен групе Звонимир Ђукић Ђуле и његове колеге групу су основали 1986. године, до сада су објавили 12 албума и добитници су МТВ награде за најбољи регионални бенд 2007. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се