„Музикон“ се пење на „следећи ниво“ 29. новембра

Под називом „Левел ап!“, 29. новембра, почиње нова концертна сезона камерног оркестра „Музикон“ у Задужбини Илије М. Коларца. Реч је о серији наступа чија ће програмска целина бити „подигнута на следећи ниво“.

Након успешне сезоне "Hypercube", камерни оркестар „Музикон“ новом сезоном представља ново стање и нов приступ стварању музике, доноси концерте квалитетнијег садржаја, и надградњу свих активности оркестра.

У предстојећој сезони „Музикон“ ће приредити четири концерта у Задужбини Илије М. Коларца почев од новембра 2018. па све до маја 2019. године.

Осим концерата, активности оркестра ће подразумевати бројне акције и кампање, које ће се тицати како промоције квалитета класичне музике и самог оркестра, тако и шире културне и музичке едукације које ће трајати током целокупног трајања сезоне.

Назив сезоне „Левел ап!“ (Level up!) сугерише надградњу и подстицај, размишљање „изван кутије“, то јест, развој креативних идеја у пољу музичке уметности. На сваком концерту у сезони имаћемо гостујућег концертмајстора из иностранства, као и утицајне солисте из Европе и света.

Концертна изврсност и развој оркестра постиже се присуством сталних и гостујућих концертмајстора. Реч је о истакнутим уметницима из Србије и иностранства – Милош Петровић, Бранко Кабадајић, Никола Јовановић (Bamberg symphoniker) Јелена Ристић (Royal Concertgebouw), Брам Крајфтмејер (Royal Concertgebouw) Јорг Винклер (Orchestra di Maggio, Firenca), Константин Фиц, Дамир Орашчанин (Vienna Foksoper).

Важан елемент у реализацији и продукцији концерата је примена нових технологија на креативан начин. Сваки концерт у оквиру сезоне биће аудио и видео снимљен, и емитован путем лајвстрима.

Развој нове публике један је од најважнијих циљева оркестра, и мерило квалитета. Чланови „Музикона“ обећавају да ће као додатне актвности развијати и едукативне радионице са младима, видео-серијал о композиторима и представљање интерактивног играчког центра, музеја музике који планирају да сместе на Коларац.

Гостовањем Милоша Петровића (виолина), Дамира Орашчанина (виолина) и Бранка Кабадајића (виола), уз премијерно извођење симфоније Александра Седлара, 29. новембра биће и званично отворена нова сезона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара