Познати зову на јубиларни концерт „И-плеја“

Бројне познате личности, пријатељи, колеге и фанови снимили су позиве за концерт којим алтернативни бенд И-плеј 24. новембра у дворани „Американа" Дома омладине Београда прославља 20 година каријере и промовише нови албум „Слобода“.

Позиве су упутили легендарни ватерполиста Игор Милановић, ватрогасац Марко Јовић (добитник награде „Светислав Стојновић“ за храброст), глумица Тамара Алексић, новинари Бранка Главоњић и Бранко Росић, водитељ Бранко Веселиновић, музичари Никола Чутурило, Борис Бакалов, Зоран Маринковић, Никола Ћосић, Осман Ахмед, Жељко Маркуш, Небојша Марковић, као и радио водитељи Влада Јанковић Џет, Олга Кепчија и Јована Цока Станковић. 

„Много људи је помогло овом бенду од почетка његовог постојања па до данас, а само су неки од њих у овом видео-снимку", каже басисткиња „И-плеја“ Маја Цветковић.

„То су наши пријатељи, музичари и новинари без чије подршке овај бенд сигурно не би опстао све ове године. Направити бенд је ужасно лако, а одржати бенд 20 и више година је једна од најтежих ствари. Да није пријатеља, то сигурно не бисмо успели", нагласила је Цветковићева.

Београдски „И-плеј“, основан 1998. године, веома брзо је заузео значајно место на српској рок сцени јединственим звуком који карактеришу дисторзирани бас, драм-ен-бејс ритмови и нежне, атмосферичне гитаре.

Током 20 година постојања бенд никада није трчао за наметнутим укусима гомиле, што се сјајно може чути на албумима И-плеј ‎(2000), Crime ‎(2005), Драго ми је да смо се упознали (2009), Обични људи (2013) и коначно Слобода (2018, издавач „Лонг плеј“).

Цветковићева истиче да ће концерт бити осврт на каријеру бенда, где ће свирати песме из свих раздобља, али ће уједно бити и промоција албума Слобода.

„Волели бисмо да се публика опусти и да заједно са нама проведе једно дивно вече. Даћемо све од себе да пренесемо уживо оно што смо радили свих ових 20 година. Волели бисмо да памтимо дуго овај концерт, јер представља круну наше досадашње каријере“, додаје Цветковићева.

Улазница за београдски концерт „И-плеја“ 24. новембра кошта 800 динара преко на благајни Дома омладине Београда, односно мреже „Евентим“. Од 19. новембра цена улазница биће 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво