Моника Круз у петак у „Хангару“

Једна од најзначајнијих представница немачке сцене, Моника Круз, враћа се у Београд, где је имала сјајна гостовања у „Барутани“ и депоу „Магацин“. Овог пута, у петак 9. новембра у „Хангару“ у Луци Београд, наступиће заједно са Илијом Ђоковићем, једним од најактуелнијих и најтраженијих имена домаће техно сцене, и ди-џеј двојцем „Парагон“.

Пред нови долазак поручује: „Веома сам срећна и узбуђена што ћу наступити у Београду! Једва чекам да поново видим вашу публику и осетим ту невероватну енергију људи.“

Монику Круз често називају првом дамом техно музике. Током своје успешне каријере дуге преко четврт века инспирисала је многе. Оно што код ње изазива дивљење и велики успех су њени ентузијастични и магични сетови, од деликатних мелодија до громогласног баса.

Каријеру је започела пуштајући хип-хоп, фанк и соул и дип хаус, да би се касније преоријентисала на тврђи звук. Заслужна је за стварање техно сцене почетком деведесетих година прошлог века, у Минхену, граду у коме је имала прве наступе и у коме је организовала
илегалне рејвове на необичним локацијама попут војних база, бункера из Другог светског рата, празних кућа на језерима, трамваја и камиона у покрету.

Како је њена каријера напредовала, имала је прилике да посматра како техно сцена око ње расте. Од „Тајм ворпа“, „Тумороуленда“ и „Амстердам денс ивента“, до „Бергејна“ и Ибице, Моника се позиционирала у самом епицентру техна.

Легенде светске електронске сцене, Карл Кокс и Свен Ват су је подржали од почетка. Свен је први пут довео Монику на Ибицу 2001. године, на „Кокун“ журку, а због Карла Кокса јој је ово острво постало друга кућа, јер је преко деценије пуштала музику на његовим „Револушн“ журкама у клубу „Спејс“.

Иако је већ 25 година на сцени, ова Немица и даље има јасну визију музике и зато њени наступи често одводе у безвременско путовање звуком. Квалитет од којег не одустаје и савршено миксовање учинили су је једним од најтраженијих ди-џејева.

Улазнице су у продаји на свим „Евентим“ и „Гигстикс“ продајним местима по цени од 1.190 за партер и 1.690 динара за ВИП сектор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи