Светска вокална екстаза „Перпетум џезиле“ по први пут у Београду

Најспектакуларнија и највећа вокална група на свету која долази из Словеније „Перпетум џезиле“ већ годинама наступа широм света, а ове јесени коначно долазе у Београд где ће 1. децембра одржати концерт у Центру „Сава“.

Чланови „Перпетум џезиле“ поручују да се радују што ће коначно доћи у Београд и што ће имати прилику да својом вокалном екстазом одушеве фанове из Србије.

„Београд нам је одувек био омиљено место за посетити. Сигурни смо, да ће 1. децембра у Центру 'Сава' бити велика забава за нас, а и за публику. Дођите да уживамо и певамо заједно" поручују чланови највеће вокалне групе на свету.

„Перпетум џезиле“ су критички хваљени, популарни захваљујући својим снажним ритмом, богатим хармонијама, позитивном енергијом, непревазиђеном креативношћу и посебном мешавином различитих жанрова музике, који репродукују само људски глас – фолк, поп, џез, госпел, блуз, диск, фанк и други.

Богат репертоар ове словенске музичке групе укључује јединствене вокалне аранжмане познатих светских музичких драгуља као што су групе „Аба“, „Квин“, „Дафт Панк“, али и Мајкл Џексон, Дејвид Боуви, Дејвид Гета, Лејди Гага и друге музичке легенде.

На концертима „Перпетум џезиле“, публика добија јединствену музику, уз велику душу бенда, енергију и снажан звук који многи не очекују од људског гласа.

Основан је 1983. године, под утицајем тадашњег уметничког редитеља Марка Тирана, који је почео са групом „Гаудеамус“ извођењем захтевних џез вокалних ансамбала.

Данас је „Перпетум џезиле" познат као најпопуларнији вокални оркестар на Јутјубу, где са свим песмама већ прелази 50 милиона прегледа.

Улазнице за концерт 1. децембра у продаји су на благајни центра „Сава“ и „Евентима“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво