Концерт „Лету штуке“ и промоција новог албума у Београду

Познати сарајевски бенд „Лету штуке“ певаће за српску публику 22. децембра у дворани „Американа“ у Дому омладине када ће представити и нови албум „Топла вода“.

„Лету штуке“ ових дана приводе крају свој четврти студијски албум „Топла вода“ који ће изаћи средином децембра. Најављује га нови сингл и спот "Земља гори", аутора Дине Шарана, у коме су снаге удружили „Лету Штуке“ и „Дубиоза Колектив“.

Дино Шаран објашњава да је песма „Земља гори“ сатирична поскочица о прескакивању хомосапиенса у ланцу прехране.

"На сваком другом албуму волим имати неку пјесму за фолкотеку, а ово је једна таква пјесма. Колико год се ми приближавали западу, ипак је ово Балкан. Мене увијек инспирира оно што је око мене. Не желим се трудити да звучимо као неки индие бенд из Њујорка“, каже Шаран. 

Иза аранжмана и продукције стоји Брано Јакубовић из „Дубиозе колектив“, а о насталој сарадњи представници те групе рекли су да су се са задовољством одзавали позиву за сарадњу.

„Колега Шаран се још једном показао као истински визионар и својим текстом антиципирао горући проблем одлијева мозгова и акутног недостатка радне снаге“, поручују уз те групе.

Режисер спота „Земља гори“ је Адмир Швракић који је са Штукама већ сарађивао на споту „Супермаркет“.

У новом споту се уз Дина појављују и остали чланови Штука, а у својим препознатљивим одорама улоге су добили и чланови Дубиоза Колектив.

„Када Дино Шаран напише пјесму, а 'Дубиоза Колектив' и 'Лету Штуке' је оживе својим звуком, није тешко надоћи на идеју за видео спот. Покушали смо да визуализирамо нашу стварност у којој умишљамо да смо битнији од онога што уствари јесмо. Спот је паралелни свијет реализма и апстракције главног лика којег глуми Дино“, каже Адмир Швракић.

На новом албуму, како и сам ауторски мотор бенда Дино Шаран истиче, можемо очекивати девет песама у којима се испреплићу друштвено ангажоване теме с оним љубавнима.

Будући да инспирацију проналази у свом животу, све што се догађа око њега покушава то људима презентовати без неке баналности за коју сматра да је ионако данас има превише.

Љубитељи сарајевске групе „Лету Штуке“ улазнице за београдски концерт могу набавити путем „Евентима“ по цени од 1.200 динара, док ће од 1. децембра карта коштати 1.500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво