Биља Kрстић: Концерт за рођендан

Недавном промоцијом спота за песму „Јано, севдалино“, Биља Kрстић најавила je и свој рођендански концерт, заказан за 9. новембар у Kомбанк дворани када ће са публиком обележити и важан јубилеј „Бистрика“.

Прошле године премијера спота за песму Димитријо, сине Митре догодила се такође на рођендан Биље Крстић.

„Дешавало се више пута да баш на дан када сам рођена, наступам са 'Бистриком'. Пре неку годину, рођендан сам славила на концерту у Торонту, а два пута заредом на 'Бунт фестивалу' у Београду. Ево и сада ћу прославити рођендан са мојим 'Бистриком', али и наше пунолетство“, истакла је прослављена уметница.

Разлога за славље, како каже, имају много – ова година је била веома успешна, било је много гостовања на престижним фестивалима код нас, у окружењу и свету.

„Промовисали смо и нове спотове Иоане, Иоане, и Јано, севдалино, а освојили смо и награде МТС вижн, затим за најбољи спот године у етно категорији за песму Димитријо, сине Митре, редитељ Милош Шаровић“, набраја Биља.

Посвећена циљу да промовише српску фолклорну музичку традицију, уз ново разумевање културе звука, ова уметница и њен тим раде као на почетку каријере, без предаха.

Са оркестром „Бистрик“ Биља Kрстић је последњих година на престижним светским фестивалима представљала Србију са најлепшим традиционалним бисерима са албума Бистрик, Запис, Тарпош, Изворишта и Свод.

„Много се радујем најновијем успеху – наша песма Седи мома на високо, са последњег албума Свод, уврштена на компилацију A Womans World (Arc music) у Лондону. Албум је објављен 26. октобра, a разноврсна колекција садржи 12 песама. Идеја овог њиховог издавачког пројекта је слављење фантастичних, утицајних жена у ворлд мјузик свету“, објаснила је цењена певачица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи