Тријумфални наступ Београдске филхармоније за завршетак Бемуса

Репутацију једног од најзначајнијих европских орекстара, Београдска филхармонија оправдала је тријумфалним концертом у Коларцу на затварању јубиларног 50. Бемуса.

После десетогодишњег одсуства из програма Бемуса, Београдска филхармонија вратила се у великом стилу на наш најзначајнији музички фестивал приредивши публици прворазредни културни догађај.

Као омаж првим Београдским музичким свечаностима, одржаним 1969. године, Београдска филхармонија је под управом свог шефа-диригента Габријела Фелца, извела баш оне композиције којима је отворила и затворила први Бемус.

Публика је уживала у раскошној интерпретацији Увертире Београд српског композитора Драгутина Гостушког и Девете симфоније Лудвига ван Бетовена.

У завршници концерта на сцени се филхармоничарима придружио Хор Словеначке филхармоније и еминентни певачи: Софи Клусман, Шарлоте Кват, Бренден Ганел, Маркус Ајхе, који своје успешне каријере граде на оперским сценама и концертним подијумима широм Европе.

Сви заједно они су на спектакуларан начин извели Оду радости, део Девете симфоније Лудвига ван Бетовена и службену химну Европске уније.

Публика је након концерта, протагонисте овог прворазредног културног догађаја испратила дугим овацијама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво