Повратнички концерт „Корни групе“ 30. новембра

Легендарна „Корни група“, која спада у ред заслужних за утемељење и развој југословенског и српског рокенрола, поново се окупила после три деценије паузе како би одржала повратнички концерт 30. новембра (20:30) у београдском Центру „Сава”.

„Сматрао сам да 'Корни група' треба да се врати на сцену, јер данас не чујем да неко свира ишта слично ономе што смо ми радили. Имам енергију и амбицију да радим, и нашао сам поново сараднике са којима ћу свирати музику која ће да зазвучи друкчије од свих осталих“, каже оснивач бенда, клавијатуриста и главни аутор Корнелије Ковач.

Настала 1968. године у Београду, „Корни група“ је спајајући рок, поп, класику и џез брзо освојила Југославију бројним хитовима какви су Човек и пас, Трла баба лан, Етида, Иво Лола или Дивље јагоде, да би до престанка рада 1974. године, између осталог, објавила и два албума Корни група (1972) и Not An Ordinary Life (1974), који данас уживају велико поштовање љубитеља прогресивне рок музике широм света. Бенд се потом само једном накратко окупио за турнеју „Легенде Ју рока“ 1987. године.

„Нисам размишљао о томе да је прошло 50 година од оснивања. Могли смо да се окупимо и пре годину дана или кроз две. Нисам присталица присећања. У последњих 10, 15 година било је толико људи који су стално питали зашто поново не свирамо. Генерално волим музику коју смо урадили, а сматрам да је сада тренутак када можемо поново да потврдимо неко своје место у свету музике на овим просторима“, објашњава Корнелије.

„Корни група“ ће у Центру „Сава“ наступити у постави: клавијатуриста Корнелије Бата Ковач, гитариста Јосип Бочек и певач Дадо Топић, док ће се басиста Бојан Хрељац појавити као специјални гост. Нови чланови бенда су басиста Пеђа Милановић, клавијатуриста Александар Милетић и бубњар Ратко Љубичић.

„Има песама које не можемо изоставити, јер би сигурно били на тапету слушалаца. То су Етида, Једна жена, Моја генерација, Пут за исток, Дивље јагоде, Прво светло... Морамо великим радом да поново достигнемо ниво који је некада имала 'Корни група', која је све улагала у идеју да свирамо савршену музику у савршеном извођењу. Тако ћемо и презентовати нашу музику у Центру 'Сава'. А надам се да ћемо имати наредних месеци и концерте у већим градовима бивше Југославије“, најављује Корнелије.

Улазнице за повратнички концерт „Корни групе“ коштају 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 и 2.800 динара на благајни Центра „Сава“ и преко мреже „Евентим“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво