Марко Луис издао нови албум „Еуридика“

Промоцију трећег соло албума „Еуридика“, Марко Луис одржао је у „Дорћол плацу“, а нови албум садржи 12 песама, међу којима су три дуета.

После албума Shine On Me (2015) и албума Бескрај, који је прошле године освојио многа срца, Марко Луис после само годину и по дана представља нове песме и своју Еуридику, коју је објавила издавачка кућа „Лампшејд медија“.

Публика је већ овог лета имала прилику да чује две нове песме које су се нашле на новом албуму и то су насловна песма Еуридика и сингл Кад је ноћ. Пошто воли да сарађује са другим уметницима, и ова плоча није могла да прође без дуета као што су песма Сањао сам, са аутентичним Божом Врећом, композиција Иди са младом сарајевском групом „Хелем нејсе“ и дует са Марковом сестром Мајом у песми Свет је твој.

„Већ дуже време Маја и ја желимо да снимимо заједничку песму. Драго ми је да се то коначно десило на овом албуму. Једва чекам да поделим нови албум са свима и да уживо певам нове песме на концертима. Уживајте“, рекао је Луис.

За насловну слику албума која је инспирисана грчком митолошком трагедијом Еуридика, заслужна је млада уметница Катарина Баћевић из Ниша, са којом Марко први пут сарађује.

Осим новог албума, Марко објављује датуме за наставак регионалне турнеје под називом "Beskraj tour by Barcaffe" где ће публика, поред Маркових старих песама, први пут имати прилику да чује нови албум Еуридика уживо.

У Новом Саду у „Фирчи студију“ ће свирати 9. новембра, 23. новембра у Сарајеву у амфитеатру Дома младих, 29. новембра у Загребу у „Творници културе“, 30. новембра у Љубљани у „Кино шишки“ и као шлаг на торти, 13. децембра у Београду у Дому омладине Београда.

Нови албум Еуридика је доступан на свим музичким сервисима, попут Дизера, Спотифаја и Јутјуба. Поред ЦД издања Марко Луис и „Лампшејд медија“ планирају да до краја године издају овај албум и на винилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво