„Галија“, ништа лепше од проба на савском сплаву

Легендарна рок група „Галија“ искористила је михољско лето да одржи пробе на сплаву на реци Сави, пред концерте 9. новембра у београдском Центру „Сава“ и 16. новембра у хали „Чаир“ у Нишу.

Неформални снимак са београдске Аде Циганлије сведочи са колико уживања и посвећености песму Ја нисам одавде свирају на проби фронтмен Ненад Милосављевић, Предраг Милосављевић (вокал), Бобан Павловић (бубањ), Драгутин Јаковљевић (акустична гитара и ибоу), Славиша Павловић (бас) и Горан Антовић (клавијатуре).

„Изузетно лепо време нам је пружило прилику да пробе радимо у фантастичном амбијенту на Ади, где смо могли да се далеко од градске вреве додатно опустимо и уживамо у дружењу и мирноћи реке“, објашњава Неша Галија.

„Галија“ на концертима у Београду и Нишу промовише нови албум У рају изнад облака, са ког су се као спотови појавиле насловна песма У рају изнад облака и недавно Нешто ме гони.

„Пола живота сам провео у Нишу, пола у Београду. То су ми два најважнија града, и логично је што ћемо у њима премијерно извести уживо неколико песама са албума У рају изнад облака. Биће наравно много великих хитова 'Галије', а свираћемо и неке песме које дуго нисмо свирали. Нама су битне и заслужују да их на овим концертима обучемо у неко ново одело“, најављује Неша.

„Галија“ која је на простору бивше Југославије оставила неизбрисив траг са класицима какви су Још увек сањам, Госпи, Бурна пијана ноћ, Старе трубе, Дигни руку или Додирни ме, изузетну 40 година дугу дискографску каријеру наставила је овог пролећа ЦД-ом У рају изнад облака (ПГП РТС), албумом јаког уметничког сензибилитета који кроз савремену продукцију враћа групу њеном старом прогресивном звуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара