Рамон Варгас: Србија има сјајне музичаре

Један од најзначајнијих протагониста оперске сцене данашњице, мексички тенор Рамон Варгас, наступиће вечерас с Хором и Симфонијским оркестром РТС-а, под управом Бојана Суђића, на сцени Коларца у оквиру програма јубларног 50. Бемуса.

На програму ће бити Прича са Западне стране и Чичестерски псалми, Леонарда Бернстајна, поводом 100 година од његовог рођења и познате оперске арије и песме којима ће публици приближити звуке Латинске Америке.

Непосредно по доласку у Београд из Лос Анђелеса, Варгас је за Танјуг рекао да му је велика част што је учесник тако важног фестивала са традицијом као што је Бемус.

„Фестивал траје пола века и то заслужује признање које ћу ја претворити у одличан музички догађај за публику Бемуса. Није лако путовати с краја на крај света, али био сам веома знатижељан да коначно упознам Београд у којем имам изузетне пријатеље, као што је диригент Србољуб Динић“, истакао је Варгас.

Славни оперски певач каже да га је увек фасцинирало како из тако мале земље као што је Србија долазе врхунски музичари.

„Виолинисти светске класе Немања Радуловић и Стефан Миленковић понос су Србије, њени амбасадори у свету. Александар Маџар, композиторка Исидора Жебељан такође. Мексико је велика земља и за нас је незамисливо да из тако мале земље као што је Србија долази велики број врхунских музичара“, навео је Варгас.

О програму концерта, рекао је да ће представљати пресек његовог садашњег репертоара.

„Певаћу арије из познатих опера од Моцарта до Вердија. Радује ме сусрет с публиком у Србији јер сам у некој врсти уметничког замаха и сигуран сам да је одличан тренутак да заједно створимо прворазредни културни догађај. Никада нисам певао у Београду и нестрпљив сам да макар на трен постанем део уметничке сцене о којој сам чуо много лепих ствари“, рекао је Варгас.

Од свог дебија 90-их, Рамон Варгас се развио у једног од најзначајнијих тенора 21. века. Познат по свом изразито лирском тенору, овај мексички певач осваја својим интерпретацијама белканто репертоара, као и италијанских, шпанских и мексичких стандарда.

Рамон Варгас у Београд стиже после наступа у Опери Лос Анђелеса у насловној улози опере Дон Карлос, коју тумачи уз Пласида Доминга, а одмах након Београда појавиће се у продукцији Бала под маскама у Бечкој државној опери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво