Квартет „Бродски“ сутра на Коларцу у програму Бемуса

Гудачки састав „Бродски“ који је сарађивао са музичким звездама попут Стинга, Бјорк, Елвиса Костела, Пола Макартнија наступиће у уторак на сцени Коларца у оквиру програма јубиларног 50. Бемуса.

„Бродски“ је последњи пут свирао у Београду пре седам година када је изводио дела наше композиторке Исидоре Жебељан, а на Бемусу ће се представити композицијама Шостаковича, Бетовена, Танаке и Менделсона.

Епитет рок звезда у клкасичној музици прати овај квартет са разлогом јер њихови наступи концептуално превазилазе уобичајне оквире такозване озбиљне музике.

Наступ квартета и исландске певачице Бјорк у чувеној лондонској дворани "Union Chapel" окарактерисан је од стране британског Гардијана као рајско искуство.

Њихов албум са Елвисом Костелом The Juliet Letters био је својевремено међу 20. најпродаванијих албума у Великој Британији, а сам Костело га је описао речима: „Циклус песама за глас и гудачки квартет који има наслов. Ово је мало другачије. Ово није рок опера. Ово је нешто ново“.

Основан 1972. године, квартет „Бродски“ до данас је наступио на више од 3.000 концерата на водећим светским концертним позорницама и објавио више од 60 дискографских издања.

Урођена радозналост и велика жеља за истраживањем, водиле су ансамбл у различитим уметничким правцима и осигурале су им не само значајно место на међународној сцени камерне музике, већ и широк дијапазон музичког израза.

Захваљујући својој енергији и свирачком умећу, освојили су бројне награде и признања широм света, а својим преданим педагошким радом преносе искуства младим генерацијама музичара.

Током више од 45 година каријере, квартет „Бродски“ наступао је на највећим фестивалима и у престижним концертним дворанама широм Аустралије, Азије, Северне и Јужне Америке, Јужне Африке и Европе. Снимци које редовно стварaју за радио и телевизију емитују се у светским оквирима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи