И Ејми Вајнхаус као холограм на концерту

Oбожаваоци покојне певачице Ејми Вајнхаус, чија је смрт 2011. у 27. години шокирала музички свет, моћи ће да је виде на концертној сцени поново у виду холограма, изјавио је њен отац Мич Вајнхаус „Ројтерсу“.

Идеја враћања преминулих звезда у виду холограма добила је на значају након што је тродимензионална слика репера Тупака Шакура одушевила окупљене на калифорнијском музичком фестивалу „Коачела“ 2012. године.

Ова идеја изазвала је дебату међу звездама, од којих се поједине противе постхумним дигиталним креацијама.

Шоу са Вајнахаусовом требало би да буде организован 2019. године и креираће га иста фирма  која је организовала холограмске турнеје Роја Орбисона и оперске певачице Марије Калас.

Холограм Ејми Вајнхаус биће пројектован на сцени испред бенда који ће свирати уживо, а пратиће га звук са њених оригиналних снимака.

Њен отац Мич Вајнхаус рекао да ће новац који ће породица добити отићи у Фондацију „Ејми Вјанхаус“, основаној после њене смрти.

У Европи је одржано 15 концерата са холограмом Роја Орбисона, а тренутно је току турнеја у 20 америчких градова.

На недавном шоу-програму у Лос Анђелесу, публика је аплаудирала и певала хит Pretty Woman, а холограм се захвалио публици после аплауза и климнуо оркестру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се