„И-плеј“, како је све почело

Алтернативни бенд „И-плеј“ објавио је кратки документарни филм о својим почецима, уочи концерта 24. новембра у Дому омладине Београда где прославља 20 година постојања и промовише актуелни албум „Слобода“.

„Филм „И-плеј" – видео-дневник је прича о једном младом српском бенду који спрема други албум и дубоко верује да ће освојити свет“, каже басисткиња Маја Цветковић.

Получасовни документарац редитеља Милана Килибарде био је снимљен поводом изласка другог албума Крајм (Crime, 2005), а говори о развоју бенда од оснивања 1998. године и објаве дебија И-плеј (2000).

У филму се поред Цветковић појављују и говоре некадашњи чланови Биљана Тодоровски (гитара), Марко Миливојевић (грувебокс) и Дамјан Дашић (бубањ). Видео-дневник је био приказан само на Радио-телевизији Србије 2005. године, као и на телевизији Метрополис, а недавно је поново пронађен у Килибардиној архиви и сада је први пут доступан на Јутјубу.

„Недавно сам поново погледала филм и видела сам младе и срећне људе који верују да ће се ствари у Србији променити и да ће моћи да живе од свог рада. Супер је што у мени и данас постоји енергија која ме је тада покретала, али сада на све гледам много реалније. Схватам да је пролетело 20 година у једном даху и да ми се тада чинило да ће за 20 година све бити потпуно другачије. Ствари у Србији се не мењају баш тако брзо, али ми је супер да гледам младу и срећну Мају која дубоко верује у свој рад и која ни не слути шта је све чека у будућности, односно данас“, истиче Цветковић.

Чланови „И-плеја“ би волели да редитељ Килибарда уради и наставак филма, који би покрио рад бенда од 2005. године до данас. Група је у том раздобљу прошла кроз неколико промена у постави и објавила албуме: Драго ми је да смо се упознали (2009), Обични људи (2013) и Слобода (2018, издавач „Лонг плеј“).

„Мислим да би други део био још занимљивији, поготово период у последњих неколико година“, сматра Цветковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво