"Voodoo Child" има најбољи гитарски риф

Читаоци вебсајта „Мјузик радар“ изабрали су најбољи гитарски риф свих времена - на првом месту је „шампион рок гитаре у тешкој категорији“ Џими Хендрикс са "Voodoo Child".

За најбољи гитарски риф свих времена у избору вебсајта "Мјузик радар" проглашена је бравура легендарног гитаристе Џимија Хендрикса у нумери "Voodoo Child".

Песма је снимљена 1968, а поново је објављена као сингл две године касније, након Хендриксове смрти, када је доспела на прво место топ листа.

Уредник "Мјузик радара" Мајк Голдсмит назвао је Хендрикса "неоспорним шампионом рок гитаре у тешкој категорији", пренели су медији.

Други најбољи риф свих времена припада америчкој групи "Guns 'N' Roses" за "Sweet Child O' Mine".

Међу првих пет на овој листи нашли су се "Лед Цепелин" с нумером "Whole Lotta Love", "Дип Парпл" и њихов чувени хит "Smoke On The Water", као и Ерик Клептон и његова "Layla".

Изгледа да се љубитељима "јачег звука" више допадају рифови старијих песама, будући да су се само две нумере из протекле декаде пласирале у првих 20. То су "Plug In Baby" групе "Mjyз", на 11. месту, и "Seven Nation Army" од "Вајт страјпса" на 15. месту.

Риф из "Back In Black" групе "AC/DC" стигao је до шестог места, "Enter Sandman" састава "Металика" до седмог, а једно место испод припало је "Битлсима" са "Day Tripper".

На деветом месту су чувена четири акорда Нирваниног хита "Smells Like Teen Spirit", а на 10. "I Can't Get No Satisfaction" великих "Ролинг стоунса".

"Наше истраживање је показало да у 2009. класични рок и даље неприкосновено влада", казао је Голдсмит, наводећи да је у истраживању учествовало више од 5.000 посетилаца сајта "Мјузик радар".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи