„Шетња узбурканим Балканом“ уз Звонка Богдана

Уз савршену подршку својих 16 тамбураша, панонски шансоњер Звонко Богдан „прошетао“ је синоћ готово испуњену велику дворану Центра „Сава“ од „Загорја до Карпата“.

Певач Звонко Богдан у четвртак увече одржао је концерт у београдском Сава центру, на коме је у двоипочасовном извођењу панонских староградских и народних песма, нашао места и за обраду ствари рокера Момчила Бајагића и Саше Лошића.

Богдан је пред скоро испуњеним Сава центром, поред тамбурашких класика попут "Еј салаши на северу Бачке", "У тем Сомбору" или "Кад падне први снег", пред крај отпевао "Ти се нећеш вратити", коју су вође "Бајаге и инструктора" и "Плавог оркестра" заједно снимиле прошле године за серију "Вратиће се роде".

"Пре неколико месеци стигла ми је порука од Бајаге и Лоше 'пробај од ове наше песме да учиниш нешто да звучи тамбурашки'. Ако вам се допадне ви ћете аплаудирати, ако не, ником ништа", објаснио је Богдан публици.

Испоставило се да је "Ти се нећеш вратити" била једна од најбоље примљених песама на концерту, а публика је најгласније поздравила следећу "Ко те има тај те нема", још једну новију песму чији је аутор уз Богдана, вођа "Гаравог сокака" Бане Крстић.

Богдан се са својих 16 тамбураша у Сава центар вратио после годину дана да би Београђанима приредио, како је рекао, шетњу "песмама, пјесмама и писмама кроз Панонију, од Загорја до Карпата... до узбурканог Балкана".

"Добро вече драги гости, драги домаћини! Добро вече, Београде, и ако смем да кажем мојим момцима: 'Добро вече, Војводино', и наравно добро вече свим житељима државе Србије", поздравио је Звонко Богдан публику, награђен аплаузима.

Певач који је каријеру почео почетком шездесетих у београдском хотелу "Унион", подсетио је на стару боемију Београда са "Иду дани", водио публику до Мостара певајући "Емину" Алексе Шантића, као и низ тамбурашких класика за које су стихове дали песници попут Јове Јовановића-Змаја у "Сићаним славујима" или Шандорa Петефиja у "Ако си ти пупољак руже".

Са концерта којег је завршио неуморним низањем тамбурашких евергрина "Мислио сам да ме вараш", "У тем Сомбору", "Кад сам био млађан ловац", "Моја мала нема мане", "Ево банке Цигане мој", "Када падне први снег", Звонко Богдан је испраћен овацијама у Сава центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи