„Фестиликс“ награда за „Егзит“

У години у којој „Еxит“ фестивал по други пут у последњих пет година слави титулу „најбољег великог европског фестивала“, стигла је и чувена холандска „Фестиликс“ награда у категорији најбоља локација и укупан изглед фестивала.

Гласали су љубитељи фестивала из целе Европе, а званично најбољи европски фестивал добио је оцену од чак 9,5 поена, што је, према речима челних људи „Фестиликс“ награда, једна од највећих оцена икада додељених, као и највиша оцена од свих награђених фестивала ове године.

Тиме је „Еxит“ оставио иза себе фестивалске џинове као што су „Примавера саунд“, „Сигет“, „Лоулендз“, „Пукелпоп“ и друге.

У опису „Егзита“ наведено је да је „тешко пронаћи лепшу локацију од Петроварадинске тврђаве", као и да пролазак кроз тунеле и путељке даје утисак „проласка кроз лавиринт снова“.

Као један од епицентара дешавања, издвојена је „МТС Денс арена“, како због надалеко чувених излазака сунца, тако и због чињенице да је „многи сматрају најлепшом на свету“.

Чак 44 европска фестивала оцењивана су у шест категорија, а поред „Егзита“, тријумфовао је "MadCool" (Шпанија) у категорији најбољег програма, "Down the Rabbit Hole" (Холандија) у категорији најбоље атмосфере, "Zwarte Cross" (Холандија) у категорији најбољих додатних садржаја, "Electric Castle" (Румунија) у категорији најбоље хране и пића, као и "Balaton Sound" (Мађарска) у категорији најбоље логистике.

Фестиликс је познати холандски сајт који у фокусу има вести о фестивалима и музичким догађајима, а ове године сајт је у Холандији номинован за најбољи портал.

Посетиоци су анкетирани на сваком од 44 оцењиваних фестивала, дајући свој суд о најбољем програму, додатним садржајима, најбољој атмосфери, локацији, храни и пићу и логистици.

Овогодишњи, 18. по реду, фестивал „Егзит“ посетило је око 200.000 посетилаца који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије, а изједначен је и дневни рекорд од 55.000 људи на фестивалу.

Наредно издање биће одржано од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и ускоро се очекује прва најава извођача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи